Zomerse camping-cheeseburgers

Zomerse camping-cheeseburgers

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodje hamburger, campingaz, cheesehamburger, gesmolten kaas, grillen, hamburger, kaas, paprika, paprika roosteren, partygrill, rundvlees
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • neutrale olie
  • 100 g geraspte cheddar
  • 60 g roomkaas
  • 100 ml mayonaise
  • snufje cayennepeper
  • 80 g fijngesneden witte kool
  • 80 g fijngesneden wortel
  • 1 el karnemelk
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de grill op hoge stand. Bestrijk de paprika met olijfolie en rooster deze ca. 15 minuten op het rooster of de bakplaat, draai regelmatig tot het vel zwartgeblakerd is. Doe in ziplock en laat afkoelen. Verwijder daarna het vel en de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
  • Meng in een kom de cheddar, roomkaas, 1 eetlepel mayonaise, cayennepeper en ¼ van de geroosterde paprika. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm burgers die net iets groter zijn dan de broodjes. Maak een kuiltje in het midden van elke burger. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de burgers ca. 3 minuten per kant. Na het omdraaien, verdeel het kaasmengsel over de burgers, sluit de deksel en gril nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is. Laat de burgers daarna 5 minuten rusten.
  • Meng ondertussen de kool en wortel met de resterende mayonaise en de karnemelk. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de broodjes kort op de grill. Beleg de onderste helften met koolsalade, leg de burgers, nog wat reepjes paprika erop en dek af met de bovenste helft van de broodjes.

Notities

Wij gebruiken de Partygrill 400 CV.
Dit video recept i.s.m. Campingaz gemaakt.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Tosti hummus met gegrilde groente
Tosti hummus met gegrilde groente

  Tosti hummus met gegrilde groente kwastjespatel 8 sneetjes volkorenbrood8 el hummus (kant-en-klaar)1 courgette1 rode paprika1 gele paprika1 rode ui1 handvol rucolaolijfoliezout en peper Snijd de courgette in dunne plakjes, de paprika’s in reepjes en de ui in...