
Tosti hummus met gegrilde groente
Equipment
- kwastje
- spatel
Ingrediënten
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 8 el hummus kant-en-klaar
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 1 handvol rucola
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Snijd de courgette in dunne plakjes, de paprika’s in reepjes en de ui in ringen. Besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper.
- Verwarm de griddle op middelhoog vuur.
- Leg de courgetteplakken, paprikareepjes en uienringen op de griddle. Gril ze 3-4 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Haal de groenten van de griddle en zet apart.
- Besmeer vier sneetjes brood met 2 eetlepels hummus elk.
- Verdeel de gegrilde groenten en een handje rucola over de hummus. Leg de overige sneetjes brood erop en druk licht aan.
- Bestrijk de buitenkant van de tosti's licht met olijfolie. Plaats ze op de griddle en bak 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Gebruik een spatel om ze voorzichtig om te draaien.
- Haal de tosti's van de griddle, snijd diagonaal doormidden en serveer warm.