Surf & Turf spiesjes met couscous

Surf & Turf spiesjes met couscous

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord biefstuk, campingaz, campingkoken, couscous, gamba, garnalen, grillen, kooktoestel, surf, surf and turf, turf
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • houten satéprikkers
  • kookpan + koekenpan

Ingrediënten

  • 200 g biefstuk
  • 200 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • neutrale olie
  • zout en peper
  • couscous
  • 250 g couscous
  • 400 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • neutrale olie
  • sap van ½ citroen
  • peterselie ter garnering

Instructies

  • Snijd de biefstuk in blokjes van 2,5 cm, de paprika en rode ui in grove stukjes.
  • Meng de garnalen en biefstuk in een kom met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  • Rijg afwisselend garnalen, biefstuk, paprika en rode ui aan de spiesjes.
  • Snijd de courgette en ui in kleine blokjes voor de couscous.
  • Breng op pit 1 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal van het vuur, voeg couscous toe, roer door en dek af. Laat 5 minuten wellen, daarna losroeren met een vork. Voeg citroensap en eventueel peterselie toe.
  • Verhit op pit 2 een scheutje olie in de koekenpan. Bak de ui 2 minuten, voeg dan courgette toe. Bak tot alles zacht en lichtbruin is (ca. 6-8 min). Meng dit door de couscous.
  • Verhit de griddle goed. Smeer de spiesjes in met olie. Gril de spiesjes ca. 2-3 min per kant tot de garnalen roze zijn en de biefstuk medium gaar is.
  • Serveer de warme couscous met de Surf & Turf spiesjes.

Notities

Wij gebruiken de Camping Kitchen Multi-Cook Plus.
Dit videorecept i.s.m. Campingaz gemaakt.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...

Camping burgers met baconnaise
Camping burgers met baconnaise

  Camping burgers met baconnaise 600 g rundergehakt 150 g per hamburger2 el bbq-rub2 witte uien1 el knoflookpoeder1-2 el mosterd4 plakken cheddar4 hamburgerbroodjesneutrale olie4 blaadjes slazout en peperbaconnaise-saus120 ml mayonnaise2 el ketchup2 el mosterd225...

Koreaanse kip sliders

  Koreaanse kip sliders ziplock 700 g kippendijen of kipfilet3 el gochujang chilipasta3 el sojasaus2 tl knoflookpoeder (of 4 teentjes knoflook)1 el honing1,5 el limoensap200 ml mayonaise120 ml kimchi of koolsla (optioneel)neutrale olie12 kleine zoete broodjes...

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...