
Surf & Turf spiesjes met couscous
Equipment
- houten satéprikkers
- kookpan + koekenpan
Ingrediënten
- 200 g biefstuk
- 200 g grote rauwe gepelde garnalen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- neutrale olie
- zout en peper
- couscous
- 250 g couscous
- 400 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 courgette
- 1 kleine ui
- neutrale olie
- sap van ½ citroen
- peterselie ter garnering
Instructies
- Snijd de biefstuk in blokjes van 2,5 cm, de paprika en rode ui in grove stukjes.
- Meng de garnalen en biefstuk in een kom met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- Rijg afwisselend garnalen, biefstuk, paprika en rode ui aan de spiesjes.
- Snijd de courgette en ui in kleine blokjes voor de couscous.
- Breng op pit 1 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal van het vuur, voeg couscous toe, roer door en dek af. Laat 5 minuten wellen, daarna losroeren met een vork. Voeg citroensap en eventueel peterselie toe.
- Verhit op pit 2 een scheutje olie in de koekenpan. Bak de ui 2 minuten, voeg dan courgette toe. Bak tot alles zacht en lichtbruin is (ca. 6-8 min). Meng dit door de couscous.
- Verhit de griddle goed. Smeer de spiesjes in met olie. Gril de spiesjes ca. 2-3 min per kant tot de garnalen roze zijn en de biefstuk medium gaar is.
- Serveer de warme couscous met de Surf & Turf spiesjes.
Notities
Dit videorecept i.s.m. Campingaz gemaakt.