
Sticky speklapjes met gebakken rijst
Equipment
- Pan
- Zeef
Ingrediënten
- 1 el plantaardige olie
- 200 g witte rijst
- 1 kg speklapjes
- 1 potje hoisinsaus
- 1 potje atjar tjoempoer
- handjevol pinda’s
- 1 pak nasigroente
- 1- 2 eieren
- 1 lente-uitje ter garnering (optioneel)
- 1 rode peper ter garnering (optioneel)
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgends de gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst af en zet weg. Roer af en toe nog even door de rijst om het mooi luchtig te houden.
- Verwarm de bbq voor op 180°C met de bakplaat er op. Bestrijk het vlees licht met olie en een beetje peper en zout.
- Gril de speklapjes 4-5 minuten aan elke kant of tot het mooi goudbruin is en leg op een bord.
- Doe wat olie op de bakplaat en bak de nasigroente. Als de groenten bijna gaar zijn voeg de gekookte rijst toe en bak dit totdat alle mooi gemengd en warm is. Breek dan de eitjes er boven en hussel dit erdoor. Je kunt ook een spiegelei bakken, wat je het lekkerst vindt.
- Leg de speklapjes er bij en warm nog even goed door.
- Serveer met de atjar, lente-ui, rode pepertjes en pinda’s.