Steak met pesto-maïssalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord biefstuk, entrecote, grillen, mais, pesto, ribeye, rund, salade, steak, vlees
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • barbecue of skottel
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 4 steaks
  • bbq-rub
  • olijoflie

pesto-maïssalade

  • 1 blikje maïs
  • 1/2 komkommer
  • 100 g kerstomaatjes
  • 1-2 el groene pesto
  • 1 el gehakte platte peterselie
  • olijfolie
  • citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 250°C.
  • Smeer het vlees in met olijfolie en rondom de rub. Gril de steak rondom op het rooster tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
  • Leg gelijktijdig de kerstomaatjes op de barbecue en gril kort aan. Laat het vlees even rusten (ca. 5-10 minuten), losjes afgedekt onder aluminiumfolie.
  • Snijd de komkommer in blokjes, hak de peterselie fijn. Meng in een kom de maïs, peterselie, pesto, de gegrilde tomaatjes en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Serveer de steak met de pesto-maïssalade.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...