Steak met pesto-maïssalade
Equipment
- barbecue of skottel
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 4 steaks
- bbq-rub
- olijoflie
pesto-maïssalade
- 1 blikje maïs
- 1/2 komkommer
- 100 g kerstomaatjes
- 1-2 el groene pesto
- 1 el gehakte platte peterselie
- olijfolie
- citroensap
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 250°C.
- Smeer het vlees in met olijfolie en rondom de rub. Gril de steak rondom op het rooster tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
- Leg gelijktijdig de kerstomaatjes op de barbecue en gril kort aan. Laat het vlees even rusten (ca. 5-10 minuten), losjes afgedekt onder aluminiumfolie.
- Snijd de komkommer in blokjes, hak de peterselie fijn. Meng in een kom de maïs, peterselie, pesto, de gegrilde tomaatjes en breng op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Serveer de steak met de pesto-maïssalade.