Steak fajita

Steak fajita

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord bloemtortilla, grillen, mexicaans, steak, Tour&Grill
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • 3 paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 el neutrale olie
  • 3 el fajita kruiden
  • 8 tortilla's
  • 8 bloemtortilla’s
  • 75 g geraspte kaas
  • kant-en-klare guacamole
  • 1 handvol koriander
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het vlees en de paprika’s in reepjes, de ui in partjes.
  • Doe ze allemaal in een ziplock met de olie en de fajita-kruiden en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
  • Verwarm de barbecue voor en gril het vlees en de groente tegelijk mooi gaar en krokant.
  • Leg op het laatst de tortilla’s op de barbecue en verwarm aan beide kanten.
  • Leg op elke tortilla het biefstuk-paprika-uimengsel, verdeel er een beetje kaas, guacamole en fijngehakte koriander over. Serveer direct.
  • Verdeel de tortilla's in 2 stapels en wikkel elke stapel in een stuk folie. Warm op in de oven gedurende de laatste 4 minuten van de fajita bereidingstijd. Breng de tortilla- en fajita-pakketjes over op een bord en zet ze in elkaar. Bestrooi ze met de geraspte kaas en verse koriander. Serveer met salsa, guacamole en zure room ernaast.

Video

Notities

Wij gebruiken de Tour&Grill.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...