
Steak fajita
Equipment
- ziplock
Ingrediënten
- 500 g biefstuk
- 3 paprika's
- 1 rode ui
- 1 el neutrale olie
- 3 el fajita kruiden
- 8 tortilla's
- 8 bloemtortilla’s
- 75 g geraspte kaas
- kant-en-klare guacamole
- 1 handvol koriander
- zout en peper
Instructies
- Snijd het vlees en de paprika’s in reepjes, de ui in partjes.
- Doe ze allemaal in een ziplock met de olie en de fajita-kruiden en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
- Verwarm de barbecue voor en gril het vlees en de groente tegelijk mooi gaar en krokant.
- Leg op het laatst de tortilla’s op de barbecue en verwarm aan beide kanten.
- Leg op elke tortilla het biefstuk-paprika-uimengsel, verdeel er een beetje kaas, guacamole en fijngehakte koriander over. Serveer direct.
- Verdeel de tortilla's in 2 stapels en wikkel elke stapel in een stuk folie. Warm op in de oven gedurende de laatste 4 minuten van de fajita bereidingstijd. Breng de tortilla- en fajita-pakketjes over op een bord en zet ze in elkaar. Bestrooi ze met de geraspte kaas en verse koriander. Serveer met salsa, guacamole en zure room ernaast.