Spicy smashburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bbq, cheesehamburger, gehakt, grillen, hamburger, rund, smashed
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • Sevo Smart Control bbq
  • plancha
  • spatel
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 720 g runderlappen
  • 180 g speklapjes
  • 1-2 el barbecuerub naar keuze
  • neutrale olie
  • 2-3 jalapeño pepers
  • 6 plakjes rookkaas
  • toppings zoals tomaat sla, augurk
  • 3 hamburgerbroodjes
  • zout en peper
  • chipotle-mayonaise
  • 150 ml avocadomayo
  • 1-2 el La Morena Chipotle peper
  • in adobosaus
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de rub en 3 plakjes fijngesneden kaas.
  • Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er zes hamburgers (van 150 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
  • Maak de chipotle-mayonaise door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode, leg de plancha erop en verwarm voor op 290°C.
  • Snijd de ui in ringen en hak de jalapeño’s fijn. Doe een scheut olie op de plancha en fruit de ui en jalapeño’s aan. Meng ze door elkaar en verdeel ze in 6 hoopjes (of doe dit in 2 batches, ligt aan de ruimte op de plancha).
  • Leg op elk hoopje een hamburger en druk deze met een spatel goed aan, keer hem om en leg er eventueel nog een plakjes kaas op. De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 54°C, ca. 20 minuten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze kort aan op de barbecue.
  • Besmeer de onderkant van de broodjes met de chipotle-mayonaise, leg er een blaadje sla op, dan eerste burger, weer wat van de chipotle-mayonaise en dan de tweede burger met weer wat chipotle-mayonaise.

Notities

De elektrische Sevo Smart Control bbq gaat in slechts 10 minuten van 0 naar 500°C.
Kijk voor meer informatie op www.severin.com

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...