Spicy smashburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bbq, cheesehamburger, gehakt, grillen, hamburger, rund, smashed
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • Sevo Smart Control bbq
  • plancha
  • spatel
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 720 g runderlappen
  • 180 g speklapjes
  • 1-2 el barbecuerub naar keuze
  • neutrale olie
  • 2-3 jalapeño pepers
  • 6 plakjes rookkaas
  • toppings zoals tomaat sla, augurk
  • 3 hamburgerbroodjes
  • zout en peper
  • chipotle-mayonaise
  • 150 ml avocadomayo
  • 1-2 el La Morena Chipotle peper
  • in adobosaus
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de rub en 3 plakjes fijngesneden kaas.
  • Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er zes hamburgers (van 150 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
  • Maak de chipotle-mayonaise door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode, leg de plancha erop en verwarm voor op 290°C.
  • Snijd de ui in ringen en hak de jalapeño’s fijn. Doe een scheut olie op de plancha en fruit de ui en jalapeño’s aan. Meng ze door elkaar en verdeel ze in 6 hoopjes (of doe dit in 2 batches, ligt aan de ruimte op de plancha).
  • Leg op elk hoopje een hamburger en druk deze met een spatel goed aan, keer hem om en leg er eventueel nog een plakjes kaas op. De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 54°C, ca. 20 minuten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze kort aan op de barbecue.
  • Besmeer de onderkant van de broodjes met de chipotle-mayonaise, leg er een blaadje sla op, dan eerste burger, weer wat van de chipotle-mayonaise en dan de tweede burger met weer wat chipotle-mayonaise.

Notities

De elektrische Sevo Smart Control bbq gaat in slechts 10 minuten van 0 naar 500°C.
Kijk voor meer informatie op www.severin.com

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...