Spicy smashburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bbq, cheesehamburger, gehakt, grillen, hamburger, rund, smashed
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • Sevo Smart Control bbq
  • plancha
  • spatel
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 720 g runderlappen
  • 180 g speklapjes
  • 1-2 el barbecuerub naar keuze
  • neutrale olie
  • 2-3 jalapeño pepers
  • 6 plakjes rookkaas
  • toppings zoals tomaat sla, augurk
  • 3 hamburgerbroodjes
  • zout en peper
  • chipotle-mayonaise
  • 150 ml avocadomayo
  • 1-2 el La Morena Chipotle peper
  • in adobosaus
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de rub en 3 plakjes fijngesneden kaas.
  • Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er zes hamburgers (van 150 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
  • Maak de chipotle-mayonaise door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Richt de barbecue in voor de directe methode, leg de plancha erop en verwarm voor op 290°C.
  • Snijd de ui in ringen en hak de jalapeño’s fijn. Doe een scheut olie op de plancha en fruit de ui en jalapeño’s aan. Meng ze door elkaar en verdeel ze in 6 hoopjes (of doe dit in 2 batches, ligt aan de ruimte op de plancha).
  • Leg op elk hoopje een hamburger en druk deze met een spatel goed aan, keer hem om en leg er eventueel nog een plakjes kaas op. De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 54°C, ca. 20 minuten.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze kort aan op de barbecue.
  • Besmeer de onderkant van de broodjes met de chipotle-mayonaise, leg er een blaadje sla op, dan eerste burger, weer wat van de chipotle-mayonaise en dan de tweede burger met weer wat chipotle-mayonaise.

Notities

De elektrische Sevo Smart Control bbq gaat in slechts 10 minuten van 0 naar 500°C.
Kijk voor meer informatie op www.severin.com

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...

Tosti hummus met gegrilde groente
Tosti hummus met gegrilde groente

  Tosti hummus met gegrilde groente kwastjespatel 8 sneetjes volkorenbrood8 el hummus (kant-en-klaar)1 courgette1 rode paprika1 gele paprika1 rode ui1 handvol rucolaolijfoliezout en peper Snijd de courgette in dunne plakjes, de paprika’s in reepjes en de ui in...

Spaghetti met chorizo en paprika in romige tomatensaus

  Spaghetti met chorizo en paprika in romige tomatensaus Panvergiet 400 g spaghetti150 g chorizo1 rode paprika1 ui1 blik tomatenblokjes100 ml kookroom1 el paprikapoederParmezaanse kaas (naar smaak)Zout en peper Plaats de pan op de pandrager van de Camp Bistro 3....

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...