Spicy smashburger
Equipment
- gehaktmolen
- Sevo Smart Control bbq
- plancha
- spatel
- kernthermometer
Ingrediënten
- 720 g runderlappen
- 180 g speklapjes
- 1-2 el barbecuerub naar keuze
- neutrale olie
- 2-3 jalapeño pepers
- 6 plakjes rookkaas
- toppings zoals tomaat sla, augurk
- 3 hamburgerbroodjes
- zout en peper
- chipotle-mayonaise
- 150 ml avocadomayo
- 1-2 el La Morena Chipotle peper
- in adobosaus
- zout en peper
Instructies
- Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de rub en 3 plakjes fijngesneden kaas.
- Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er zes hamburgers (van 150 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
- Maak de chipotle-mayonaise door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Richt de barbecue in voor de directe methode, leg de plancha erop en verwarm voor op 290°C.
- Snijd de ui in ringen en hak de jalapeño’s fijn. Doe een scheut olie op de plancha en fruit de ui en jalapeño’s aan. Meng ze door elkaar en verdeel ze in 6 hoopjes (of doe dit in 2 batches, ligt aan de ruimte op de plancha).
- Leg op elk hoopje een hamburger en druk deze met een spatel goed aan, keer hem om en leg er eventueel nog een plakjes kaas op. De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 54°C, ca. 20 minuten.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze kort aan op de barbecue.
- Besmeer de onderkant van de broodjes met de chipotle-mayonaise, leg er een blaadje sla op, dan eerste burger, weer wat van de chipotle-mayonaise en dan de tweede burger met weer wat chipotle-mayonaise.
Notities
Kijk voor meer informatie op www.severin.com