Snelle stromboli
Equipment
- bakpapier
- pizzasteen
Ingrediënten
- 12 plakjes Italiaanse salami
- 1 potje pizzasaus
- 16 plakjes peperoni
- 1 kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 zakje geraspte kaas
- 2 mozzarella’s
- 1 ei
- gedroogde oregano
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. Leg de pizzasteen er direct op, zodat deze goed warm is.
- Rol het pizzadeeg uit op bakpapier.
- Smeer de pizzasaus, met ongeveer 2 centimeter van de rand, er over heen.
- Garneer met de salami, peperoni en plakjes mozzarella. Rol het pizzadeeg op en vouw de uiteinden naar binnen. Leg de stromboli met de naad naar beneden.
- Kluts het ei en smeer hiermee de bovenkant van de stromboli in. Maak kleine snedes in de bovenkant van de stromboli, top af met geraspte kaas en gedroogde oregano.
- Bebloem de pizzasteen en leg de stromboli er op. Gril in 15 minuten mooi gaar. Snijd in stukjes en serveer direct.