Romige Toscaanse kipschotel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kip, kippendijen, pan, room, schotel
Bereidingstijd 29 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer
  • barbecue, skottel of kooktoestel

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • olie
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g verse spinazie
  • 50 g zongedroogde tomaten

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd de kippendijen een keer doormidden. Zet de pan op het rooster met een scheutje olie. Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Roe voorzichting to het begint in te dikken. Voeg de spinazie en de in stukjes gesnedne zongedroogde tomaten toe. Laat het sudderen tot de spinazie begint te verwelken.
  • Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt. Serveer met pasta of met stokbrood.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...

Eenpans Beef Stroganoff

  Eenpans Beef Stroganoff grote pan houten spatel 350 g biefstuk1 tl zout2 el neutrale olie1 bakje champignons1 rode ui2 teentjes knoflook360 ml runderbouillon1 el worchestershiresaus1 tl tijm1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan1 bakje crème...