Romige Toscaanse kipschotel
Equipment
- gietijzeren koekenpan
- kernthermometer
- barbecue, skottel of kooktoestel
Ingrediënten
- 350 g kippendijen
- olie
- 250 ml kookroom
- 125 ml kippenbouillon
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 10 g verse spinazie
- 50 g zongedroogde tomaten
Instructies
- Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Snijd de kippendijen een keer doormidden. Zet de pan op het rooster met een scheutje olie. Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Roe voorzichting to het begint in te dikken. Voeg de spinazie en de in stukjes gesnedne zongedroogde tomaten toe. Laat het sudderen tot de spinazie begint te verwelken.
- Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt. Serveer met pasta of met stokbrood.