Romige Toscaanse kipschotel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kip, kippendijen, pan, room, schotel
Bereidingstijd 29 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren koekenpan
  • kernthermometer
  • barbecue, skottel of kooktoestel

Ingrediënten

  • 350 g kippendijen
  • olie
  • 250 ml kookroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g verse spinazie
  • 50 g zongedroogde tomaten

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Snijd de kippendijen een keer doormidden. Zet de pan op het rooster met een scheutje olie. Bak de kip in 3-5 minuten aan, tot elke kant mooi bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Doe nu in de pan de slagroom, kippenbouillon, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Roe voorzichting to het begint in te dikken. Voeg de spinazie en de in stukjes gesnedne zongedroogde tomaten toe. Laat het sudderen tot de spinazie begint te verwelken.
  • Doe de kip terug in de pan en zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt. Serveer met pasta of met stokbrood.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...