Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bakken, gehaktballetjes, harissa, pita, pitabroodjes
Voorbereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Pan

Ingrediënten

  • 400 g varkensworstjes
  • 2 tl harissa
  • 1 handvol koriander
  • 50 g paneermeel
  • 1 eidooier
  • 4 pitabroodjes
  • 100 g rucola

Harissa-mayonaise

  • 175 g mayonnaise
  • 2 tl harissa
  • beetje citroensap

Instructies

  • Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met de fijngehakte koriander, eidooier en paneermeel.
  • Vorm er 16 balletjes.
  • Besprenkel met een beetje olie en bak in de pan in 15 minuten mooi krokant.
  • Meng de mayonaise met 1 theelepel harissa en citroensap. Zet apart.
  • Verwarm de pita’s op de bakplaat.
  • Snijd de pita’s open, vul met de rucola, gehaktballetjes en serveer met de mayonaise en zoete aardappelpartjes.

Notities

Wij gebruiken de Kitchen Multicook.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...