
Pan-pizza
Equipment
- koekenpan
- alumiumfolie
- deegroller of fles
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 6-7 el lauwwarm water
- 3 el olijfolie
topping
- olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 250 g kerstomaatjes
- 4 el passata
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 50 g geraspte cheddar
Instructies
- Verhit de olie in de pan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 5 minuten
- Voeg de gehalveerde tomaatjes en de passata toe en laat dit 5-10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal van het vuur en voeg de grofgehakte toe. Laat afkoelen.
- Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden, voeg de olijfolie en water toe of genoeg om een zacht deeg te maken.
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot het formaat van je koekenpan van 22 cm (of maak 2 kleine).
- Verhit een scheut olijfolie in de pan, druk het deeg in de pan en bak op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten of tot de bodem goudkleurig is.
- Bestrijk de pizza met de tomatensaus en bestrooi met de kaas. Laat dit warm worden, bedek eventueel met een deksel of aluminiumfolie. Wanneer de kaas gesmolten is, direct serveren.
Video
Notities
Dit recept is i.s.m. Campingaz.