Pan-pizza

Pan-pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, italaans
Trefwoord deeppan, panpizza, pizza, tomaten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 pizza

Equipment

  • koekenpan
  • alumiumfolie
  • deegroller of fles

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 6-7 el lauwwarm water
  • 3 el olijfolie

topping

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 el passata
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 50 g geraspte cheddar

Instructies

  • Verhit de olie in de pan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 5 minuten
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes en de passata toe en laat dit 5-10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal van het vuur en voeg de grofgehakte toe. Laat afkoelen.
  • Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden, voeg de olijfolie en water toe of genoeg om een zacht deeg te maken.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot het formaat van je koekenpan van 22 cm (of maak 2 kleine).
  • Verhit een scheut olijfolie in de pan, druk het deeg in de pan en bak op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten of tot de bodem goudkleurig is.
  • Bestrijk de pizza met de tomatensaus en bestrooi met de kaas. Laat dit warm worden, bedek eventueel met een deksel of aluminiumfolie. Wanneer de kaas gesmolten is, direct serveren.

Video

Notities

Wij gebruiken de Kitchen Maxi.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Gegrild lamsvlees met chermoula
Gegrild lamsvlees met chermoula

  Gegrild lamsvlees met chermoula ziplockraspZeef 4 lamsbiefstukjesolijfolienaanbroodzout en peperchermoula1½ el citroensap1 tl citroenrasp½ bosje verse koriander2 teentjes knoflook½ el paprikapoeder½ el komijnpoeder½ tl gemberpoeder25 ml olijfoliezout en...