Mexicaanse steak fajitas
Equipment
- ziplock-zak
- koekenpan
Ingrediënten
- 500 g biefstuk
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 el neutrale olie
- 8 tortilla's
- 1 zakje geraspte cheddarkaas optioneel
- 1 bakje zure room optioneel
- 1 potje kant-en-klare salsa optioneel
marinade
- 60 ml sinaasappelsap
- 60 ml witte of appelazijn
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 tl zout
- 1 tl oregano
- 1 tl komijn
- ¼ tl cayennepeper
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ziplock-zak. Snijd de biefstuk in reepjes en doe dit erbij. Laat dit 2-4 uur in de koelkast of koelbox marineren.
- Snijd de ui in ringen, de paprika’s in dunne reepjes.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur of gebruik de bakplaat op je koektoestel/bbq. Fruit in een scheutje olie de ui en paprika, leg op een bord.
- Haal het vlees uit de marinade. Bak in dezelfde pan van de ui de biefstukreepjes op middelhoog vuur, met de resterende eetlepel olie voor 2-4 minuten.
- Vul de tortilla met de biefstukreepjes, gebakken ui en paprika. Rol ze op en verwarm ze in de pan totdat ze iets knapperig zijn. Bestrooi eventueel met een beetje kaas en serveer met wat salsa en/of zure room.
Notities
Deze video is i.s.m. Campingaz.