Matambre a la pizza
Equipment
- huishoudfolie of bakpapier
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 Hollandse biefstuk
- 4 plakjes achterham
- ½ pakje pakje tomatensaus
- 1 bolletje mozzarella
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- ½ zakje kaas
- 2 el Italiaanse kruiden
- blaadjes basilicum ter garnering
- zout en peper
Instructies
- Richt de bbq in met een directe en indirecte zone en verwarm voor op 220°C.
- Leg een stukje huishoudfolie of bakpapier op de biefstukken.
- Sla de biefstukken plat met een pan of vleeshamer
- Snijd de tomaat, rode ui en mozzarella in dunne plakjes.
- Gril de biefstuk rondom op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 48°.
- Beleg dan met de tomatensaus, plakjes mozzarella, achterham, tomaat, Italiaanse kruiden en een handvol kaas.
- Leg de biefstuk nu op het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar tot de biefstuk een kerntemperatuur van 54°C heeft bereikt. Haal van de bbq en serveer direct. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.