Matambre a la pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord biefstuk, pizza, steak
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • huishoudfolie of bakpapier
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 Hollandse biefstuk
  • 4 plakjes achterham
  • ½ pakje pakje tomatensaus
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • ½ zakje kaas
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • blaadjes basilicum ter garnering
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in met een directe en indirecte zone en verwarm voor op 220°C.
  • Leg een stukje huishoudfolie of bakpapier op de biefstukken.
  • Sla de biefstukken plat met een pan of vleeshamer
  • Snijd de tomaat, rode ui en mozzarella in dunne plakjes.
  • Gril de biefstuk rondom op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van ca. 48°.
  • Beleg dan met de tomatensaus, plakjes mozzarella, achterham, tomaat, Italiaanse kruiden en een handvol kaas.
  • Leg de biefstuk nu op het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar tot de biefstuk een kerntemperatuur van 54°C heeft bereikt. Haal van de bbq en serveer direct. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.

Video

Notities

Wij gebruiken de draagbare Masterbuilt.
Dit recept is i.s.m. Masterbuilt gemaakt.
 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...