
Makkelijke Eenpanslasagne
Equipment
- grote pan met deksel
Ingrediënten
- 450 g Italiaanse saucijsjes
- 2 blikken tomatensaus à 400 ml
- 1 blik tomatenblokjes à 400 ml
- 120 ml runderbouillon
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- ½ tl gedroogde basilicum
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 340 g lasagnebladen in stukken gebroken
- 100 g geraspte kaas
- toppings optioneel
- mozzarella
- ricotta
- verse peterselie
Instructies
- Haal het vlees uit de saucijsjes. Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur op de Camping Kitchen Maxi. Voeg het Italiaanse gehakt toe en bak rul. Voeg halverwege de fijngesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg de fijngeperste knoflook toe en bak 30 seconden mee. Roer daarna de tomatensaus, tomatenblokjes en bouillon erdoor. Breng op smaak met basilicum, zout en peper. Breng aan de kook.
- Breek de lasagnebladen boven de pan in stukken. Duw ze zoveel mogelijk onder in de saus. Zet het vuur middelhoog en doe een deksel op de pan.
- Laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig. Voeg een scheutje water of bouillon toe als het te droog lijkt.
- Als de pasta gaar is, voeg je de geraspte kaas toe en roer je goed door tot de kaas gesmolten is.
- Serveer direct. Maak af met bv. extra mozzarella, een lepel ricotta en verse peterselie.