Koreaanse kip sliders

Koreaanse kip sliders

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord broodje, broodje kip, chilipasta, gochujang chilipasta, kip, kipfilet, mini broodje, mini hamburger, slider
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Equipment

  • ziplock

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen of kipfilet
  • 3 el gochujang chilipasta
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl knoflookpoeder of 4 teentjes knoflook
  • 1 el honing
  • 1,5 el limoensap
  • 200 ml mayonaise
  • 120 ml kimchi of koolsla optioneel
  • neutrale olie
  • 12 kleine zoete broodjes bijv. briochebroodjes, doormidden gesneden

Instructies

  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Meng de gochujang, sojasaus, knoflookpoeder, honing en limoensap in een kom en klop goed door elkaar.
  • Neem een paar eetlepels van deze marinade en meng met de mayonaise. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Doe de kip in de ziplock en voeg de rest van de gochujang-marinade toe. Meng goed en laat minstens 10 minuten marineren (tot 30 minuten voor extra smaak).
  • Verhit de bakplaat op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip 8-9 minuten en schep regelmatig om tot hij gaar is. Haal de kip van de bakplaat.
  • Leg de broodjes met de snijkant naar beneden kort op de bakplaat tot ze licht geroosterd zijn.
  • Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de resterende pittige mayonaise. Voeg de kip toe en beleg optioneel met kimchi of koolsla. Dek af met de bovenste helft van het broodje, druk licht aan en serveer direct.

Video

Notities

Tip
  • Alternatief voor gochujangpasta, meng voor elke eetlepel gochujang 1 eetlepel sriracha met 1 eetlepel honing en een halve theelepel paprikapoeder.
  • Wij gebruiken de 1 Cook Turbo FFD Flat Plate
Dit recept is gemaakt i.s.m. CADAC | Dometic.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...

Surf & Turf spiesjes met couscous
Surf & Turf spiesjes met couscous

  Surf & Turf spiesjes met couscous houten satéprikkerskookpan + koekenpan 200 g biefstuk200 g grote rauwe gepelde garnalen1 rode paprika1 rode ui2 el olijfolie1 tl paprikapoeder½ tl knoflookpoederneutrale oliezout en pepercouscous250 g couscous400 ml water1...

Camping burgers met baconnaise
Camping burgers met baconnaise

  Camping burgers met baconnaise 600 g rundergehakt 150 g per hamburger2 el bbq-rub2 witte uien1 el knoflookpoeder1-2 el mosterd4 plakken cheddar4 hamburgerbroodjesneutrale olie4 blaadjes slazout en peperbaconnaise-saus120 ml mayonnaise2 el ketchup2 el mosterd225...

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...