
Koreaanse kip sliders
Equipment
- ziplock
Ingrediënten
- 700 g kippendijen of kipfilet
- 3 el gochujang chilipasta
- 3 el sojasaus
- 2 tl knoflookpoeder of 4 teentjes knoflook
- 1 el honing
- 1,5 el limoensap
- 200 ml mayonaise
- 120 ml kimchi of koolsla optioneel
- neutrale olie
- 12 kleine zoete broodjes bijv. briochebroodjes, doormidden gesneden
Instructies
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Meng de gochujang, sojasaus, knoflookpoeder, honing en limoensap in een kom en klop goed door elkaar.
- Neem een paar eetlepels van deze marinade en meng met de mayonaise. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
- Doe de kip in de ziplock en voeg de rest van de gochujang-marinade toe. Meng goed en laat minstens 10 minuten marineren (tot 30 minuten voor extra smaak).
- Verhit de bakplaat op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip 8-9 minuten en schep regelmatig om tot hij gaar is. Haal de kip van de bakplaat.
- Leg de broodjes met de snijkant naar beneden kort op de bakplaat tot ze licht geroosterd zijn.
- Bestrijk de onderste helft van de broodjes met de resterende pittige mayonaise. Voeg de kip toe en beleg optioneel met kimchi of koolsla. Dek af met de bovenste helft van het broodje, druk licht aan en serveer direct.
Video
Notities
- Alternatief voor gochujangpasta, meng voor elke eetlepel gochujang 1 eetlepel sriracha met 1 eetlepel honing en een halve theelepel paprikapoeder.
- Wij gebruiken de 1 Cook Turbo FFD Flat Plate