Knoflookkip uit 1 pan
Equipment
- ziplock
- Pan
Ingrediënten
- 4 middelgrote kippendijen
- 75 g bloem
- 2 el olijfolie
- 50 g ongezouten boter
- 10-15 kleine teentjes knoflook
- 250 ml kippenbouillon
- 100 ml room
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 bosje platte peterselie
- stokbrood
Instructies
- Snijd de kip in blokjes, doe in een kom of ziplock en bestrooi met bloem, zout en peper.
- Verwarm een scheut olie in een pan en bak de blokjes aan.
- Zet het vuur lager en voeg de boter toe.
- Voeg de gepelde knoflookteentjes toe en bak, al roerend, dit 5 minuten mee. Laat de knoflook goudkleurig worden.
- Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten sudderen tot de knoflook zacht is.
- Voeg de room en kaas toe en laat nog 5 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met de fijngehakte peterselie. Proef of de saus op smaak is en pas aan indien nodig. Bestrooi met de gehakte peterselie, indien gebruikt, en serveer warm met stokbrood of rijst.