Kipquesadilla
Equipment
- bakplaat of koekenpan
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 tortilla’s
- 2-3 kippendijen
- 1 zakje geraspte mozzarella
- ½ pot pizzasaus
- trostomaatjes
Instructies
- Verwarm je bakplaat of koekenpan. Smeer de kippendijen in met een beetje olie en bestrooi met zout en peper.
- Bak de kippendijen rondom mooi gaar tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Haal eraf, laat even afkoelen en pluk het vlees met 2 vorken.
- Leg een tortilla op de bakplaat of in de koekenpan. Smeer deze in met de tomatensaus. Beleg met de geplukte kip en bestrooi met de mozzarella. Vouw de tortilla nu dubbel en bak deze per kant ca. 5 minuten (de kaas moet goed gesmolten zijn). Doe dit met alle tortilla’s. Leg in de tussentijd ook de trostomaatjes in de pan of op de bakplaat zodat deze een beetje kunnen poffen.
- Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de trostomaatjes.