Kipgyros met komkommersalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq, gyros, kippendijen, komkommer
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • satéstokjes
  • kerntemperatuurmeter
  • bbq of skotel

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout en peper
  • tzatziki-saus kant-en-klaar
  • naanbrood

komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 2-3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Week de satéstokjes in koud water. Meng in een grote kom olijfolie, citroensap, citroenschil, fijngehakte teentjes knoflook, oregano. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in de kom. Mocht je een koelkast hebben laat dit 30 minuten marineren.
  • Maak nu de komkommersalade. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng in een kom alle ingrediënten samen en breng op saam met de olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet even koud weg.
  • Rijg de kip op de spiesjes.
  • Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200°C. Gril de spiesjes rondom gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Haal de kipspiesjes van de barbecue en verwarm op het indirecte gedeelte het naanbrood. Serveer het kipspiesje op het naanbrood met hier overheen een beetje komkommersalade en de tzatzikisaus.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...

Eenpans Beef Stroganoff

  Eenpans Beef Stroganoff grote pan houten spatel 350 g biefstuk1 tl zout2 el neutrale olie1 bakje champignons1 rode ui2 teentjes knoflook360 ml runderbouillon1 el worchestershiresaus1 tl tijm1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan1 bakje crème...