Kipgyros met komkommersalade
Equipment
- satéstokjes
- kerntemperatuurmeter
- bbq of skotel
Ingrediënten
- 1 kg kippendijen
- olijfolie
- 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- zout en peper
- tzatziki-saus kant-en-klaar
- naanbrood
komkommersalade
- 1 komkommer
- 2-3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 el verse peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- zout en peper
Instructies
- Week de satéstokjes in koud water. Meng in een grote kom olijfolie, citroensap, citroenschil, fijngehakte teentjes knoflook, oregano. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in de kom. Mocht je een koelkast hebben laat dit 30 minuten marineren.
- Maak nu de komkommersalade. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng in een kom alle ingrediënten samen en breng op saam met de olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet even koud weg.
- Rijg de kip op de spiesjes.
- Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200°C. Gril de spiesjes rondom gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C.
- Haal de kipspiesjes van de barbecue en verwarm op het indirecte gedeelte het naanbrood. Serveer het kipspiesje op het naanbrood met hier overheen een beetje komkommersalade en de tzatzikisaus.