Kipgyros met komkommersalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq, gyros, kippendijen, komkommer
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • satéstokjes
  • kerntemperatuurmeter
  • bbq of skotel

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout en peper
  • tzatziki-saus kant-en-klaar
  • naanbrood

komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 2-3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Week de satéstokjes in koud water. Meng in een grote kom olijfolie, citroensap, citroenschil, fijngehakte teentjes knoflook, oregano. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kippendijen in blokjes en doe ze in de kom. Mocht je een koelkast hebben laat dit 30 minuten marineren.
  • Maak nu de komkommersalade. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Meng in een kom alle ingrediënten samen en breng op saam met de olijfolie, citroensap, zout en peper. Zet even koud weg.
  • Rijg de kip op de spiesjes.
  • Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 200°C. Gril de spiesjes rondom gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Haal de kipspiesjes van de barbecue en verwarm op het indirecte gedeelte het naanbrood. Serveer het kipspiesje op het naanbrood met hier overheen een beetje komkommersalade en de tzatzikisaus.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...