Kip Parmezaan met courgette
Equipment
- ziplock
Ingrediënten
- 4 kippendijen
- 180 g paneermeel
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- olijfolie
- 160 ml kant-en-klare pastasaus
- 1 bol mozzeralla
- 1 courgette
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper
Instructies
- Meng in de ziplock het paneermeel met de Parmezaanse kaas, een druppel olijfolie, zout en peper.
- Klop het eitje.
- Dip de kippendijen in het ei en doe ze dan in de ziplock. Zorg dat ze goed bedekt zijn met het paneermengsel.
- Snijd de courgette in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met het knoflookpoeder, zout en peper.
- Verwarm de bbq voor op 180°C en gril de kippendijen rondom tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Leg tegen het einde aan een goede lepel marinarasaus op elke kippendijen met een plak mozzarella. Laat dit warm worden en een beetje smelten.
- Gril tegelijkertijd de courgette mooi gaar.
- Bestrooi de kippendijen met de gedroogde basilicum en serveer met de gegrilde courgette.