Italiaanse varkenssjasliek
Equipment
- ziplock
- koelbox
- ijzeren spiesjes(of houten satéprikkers)
- kernthermometer
Ingrediënten
- 1 kg varkenshaas
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1½ tl zeezout
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zwarte peper
- 2 el olijfolie
- 1 grote rode ui in stukken van 2 cm gesneden
- 1 el verse peterselie om te garneren optioneel
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm.
- Meng het gesneden varkensvlees met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1½ theelepel zout, 1½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel zwarte peper in een grote mengkom (of ziplock) en roer tot alles goed gemengd is.
- Voeg nu de in partjes gesneden ui en 2 eetlepels olijfolie toe. Laat dit afgedekt in de koelkast (of koelbox) minimaal 2-4 uur marineren.
- Rijg de stukken varkenshaas aan metalen spiesen*, afwisselend met de uipartjes. Om gelijkmatig bruin te worden, moeten het vlees en de uien elkaar op de spies net raken en niet samengedrukt worden.
- Verwarm de grill op middelhoog/hoog vuur (200°C). Leg de spiesjes op de gril en grill ze in totaal 8-10 minuten (ca. 3 minuten per kant). Zorg ervoor dat het vlees een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt. Laat de spiesjes 3 minuten voor het opdienen rusten.
- *Gebruik je houten sateprikkers, week deze dan 30 minuten van te voren in koud water. Dit voorkomt dat ze snel aanbranden op de grill.
Notities
TIP
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz gemaakt.
- Gebruik je houten satéprikkers, week deze dan 30 minuten van te voren in koud water. Dit voorkomt dat ze snel aanbranden op de grill.
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz gemaakt.