Gevulde burgeraardappel
Equipment
- barbecue
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 4 hamburgers
- 1 zakje geraspte kaas
- 2 jalapeño’s
- 1 rode ui
- ½ bosje koriander
- roomboter
- barbecuesaus
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Was aardappelen, dep ze droog, prik met een vork gaatje erin en wrijf in met olijfolie.
- Leg de aardappelen voor 1 uur indirect op een barbecue van 180°C.
- Haal van de barbecue en laat afkoelen.
- Snijd de aardappelen door midden en hol de aardappel uit. Smeer de binnenkant in met roomboter en bestrooi met zout en peper. Gril de aardappelen nu aan beide kanten in 2-3 minuten lekker knapperig. Gril tegelijkertijd de hamburgers gaar.
- Haal de hamburgers en de aardappelen van de gril. Snijd de hamburger in kleine stukjes.
- Snijd de jalapeño’s, rode ui en koriander fijn. Doe ze in een kom met de blokjes hamburger. Breng op smaak met een beetje barbecuesaus. Vul de aardappel met het hamburgermengsel en top af met de kaas. Zet nog even in de barbecue totdat de kaas mooi gesmolten is.