Gevulde burgeraardappel

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord aardappel, barbecuesaus, hamburger, kaas
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • barbecue

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 4 hamburgers
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 jalapeño’s
  • 1 rode ui
  • ½ bosje koriander
  • roomboter
  • barbecuesaus
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Was aardappelen, dep ze droog, prik met een vork gaatje erin en wrijf in met olijfolie.
  • Leg de aardappelen voor 1 uur indirect op een barbecue van 180°C.
  • Haal van de barbecue en laat afkoelen.
  • Snijd de aardappelen door midden en hol de aardappel uit. Smeer de binnenkant in met roomboter en bestrooi met zout en peper. Gril de aardappelen nu aan beide kanten in 2-3 minuten lekker knapperig. Gril tegelijkertijd de hamburgers gaar.
  • Haal de hamburgers en de aardappelen van de gril. Snijd de hamburger in kleine stukjes.
  • Snijd de jalapeño’s, rode ui en koriander fijn. Doe ze in een kom met de blokjes hamburger. Breng op smaak met een beetje barbecuesaus. Vul de aardappel met het hamburgermengsel en top af met de kaas. Zet nog even in de barbecue totdat de kaas mooi gesmolten is.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...