Gegrilde varkenshaas met honing- en spekjasje
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 100 ml sojasaus
- 60 ml honing
- olijfolie
- 8 plakjes ontbijtspek
- 400 g sperzieboontjes uit een pot
- stokbrood
- zout en peper
Instructies
- Bestrijk de varkenshaas met olie en bestrooi met zout en peper.
- Gril de varkenshaas kort op een bbq van ca. 180-200°C zodat hij van buiten een mooi bruin. Haal van de bbq.
- Wikkel het varkensvlees nu om het spek en leg terug op bbq. Gril tot het vlees een kerntemperatuur van 60°C heeft bereikt (15-20 minuten).
- Maak een mengsel van de sojasaus en honing. Bestrijk tijdens het gaar proces het vlees regelmatig in met dit mengsel. Laat 5 minuten rusten.
- Gril de sperzieboontjes op het rooster en breng ze op smaak met zout en peper.
- Snijd het vlees in plakjes en serveer met de boontjes en stokbrood.