Gegrilde pesto-zalm met couscous

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord couscous, pesto, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • Pan

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets met huid
  • 4 el olijfolie
  • 4 el pesto

couscous

  • 275 g couscous
  • 2 rode paprika's
  • 2 el olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 el gehakte verse munt

Instructies

  • Halveer de paprika’s en gril ze op de bakplaat rondom. Haal ze van de bakplaat, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking in een pan op het vuur. Meng met de paprikablokjes, rasp en sap van de citroen, vers gehakte muntblaadjes, scheutje olijfolie, zout en peper.
  • Bestrijk de stukken zalm met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Smeer de kant zonder huid in met de pesto.
  • Verwarm de bakplaat voor. Leg de zalmfilets met de huidkant onder op de warme grillplaat. Bak ze ca. 15 minuten op de ene kant. Ga ongeveer uit van een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal de zalm van de bakplaat en serveer met de couscous.

Video

Notities

Wij gebruiken de Camping Kitchen 2 Multicook.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...