
Gegrilde pesto-zalm met couscous
Equipment
- kernthermometer
- Pan
Ingrediënten
- 4 zalmfilets met huid
- 4 el olijfolie
- 4 el pesto
couscous
- 275 g couscous
- 2 rode paprika's
- 2 el olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- 2 el gehakte verse munt
Instructies
- Halveer de paprika’s en gril ze op de bakplaat rondom. Haal ze van de bakplaat, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking in een pan op het vuur. Meng met de paprikablokjes, rasp en sap van de citroen, vers gehakte muntblaadjes, scheutje olijfolie, zout en peper.
- Bestrijk de stukken zalm met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Smeer de kant zonder huid in met de pesto.
- Verwarm de bakplaat voor. Leg de zalmfilets met de huidkant onder op de warme grillplaat. Bak ze ca. 15 minuten op de ene kant. Ga ongeveer uit van een kerntemperatuur van 52°C.
- Haal de zalm van de bakplaat en serveer met de couscous.