Gegrilde kipburger met mosterdmayonaise
Equipment
- ziplock zak (minimaal 1 liter)
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- koelbox
Ingrediënten
- 4 kleine kipfilets of dijen of twee grote borsten in de lengte doormidden gesneden
- 4 broodjes
- marinade
- 90 g bruine suiker
- 60 ml olijfolie
- 60 ml appelazijn
- 3 el citroensap vers geperst
- 3 el grove of fijne mosterd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1½ tl zout
- ½ tl peper
mosterdmayonaise
- 120 g mayonaise
- 2 tl kristalsuiker
- 2 tl grove mosterd
- ½ tl Worcestersaus mocht het in je campingkeuken staan
- zout en peper
garnering voor op het broodje
- 1 tomaat in plakjes
- 4 augurken in plakjes
- 1 rode ui in ringen
- 4 plakjes cheddar kaas of rookkaas
Instructies
- Doe de kip in een ziplock zak van minimaal 1 liter en leg deze opzij. Meng de bruine suiker, olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper samen in een kleine kom. Giet de marinade over de kip. Sluit de zak en masseer de marinade in de kip, zorg ervoor dat deze bedekt is. Plaats de kip 2-4 uur of een nacht in de koelkast of koelbox.
- Doe voor de mosterdmayonaise de mayonaise, suiker, mosterd, worcestersaus, zout en peper in een kom en men goed. Zet in de koelkast tot je klaar bent om de broodjes te maken.
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en draai de kip af en toe om voor een gelijke garing. Houd je van kaas, leg op de kip op het laatst een plakje kaas. Als de kip klaar is leg je het op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Snijd het broodje door het midden en gril de snijkant van het broodje kort op de grill zodat deze knapperig wordt.
- Leg de kip op broodjes en voeg je favoriete toppings toe. Ik heb wat blaadjes sla op smaak gebracht met de romige mosterdsaus en die op de bodem van het broodje gelegd. Vervolgens gesneden tomaten, kip, gesneden rode ui en nog meer heerlijke romige mosterdsaus aan de onderkant van het bovenste broodje! Serveer en geniet.