Gegrilde kipburger met mosterdmayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodje, hamburger, kip, kippendijen, mayonaise
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock zak (minimaal 1 liter)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • koelbox

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets of dijen of twee grote borsten in de lengte doormidden gesneden
  • 4 broodjes
  • marinade
  • 90 g bruine suiker
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml appelazijn
  • 3 el citroensap vers geperst
  • 3 el grove of fijne mosterd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • tl zout
  • ½ tl peper

mosterdmayonaise

  • 120 g mayonaise
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 tl grove mosterd
  • ½ tl Worcestersaus mocht het in je campingkeuken staan
  • zout en peper

garnering voor op het broodje

  • 1 tomaat in plakjes
  • 4 augurken in plakjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 4 plakjes cheddar kaas of rookkaas

Instructies

  • Doe de kip in een ziplock zak van minimaal 1 liter en leg deze opzij. Meng de bruine suiker, olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper samen in een kleine kom. Giet de marinade over de kip. Sluit de zak en masseer de marinade in de kip, zorg ervoor dat deze bedekt is. Plaats de kip 2-4 uur of een nacht in de koelkast of koelbox.
  • Doe voor de mosterdmayonaise de mayonaise, suiker, mosterd, worcestersaus, zout en peper in een kom en men goed. Zet in de koelkast tot je klaar bent om de broodjes te maken.
  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en draai de kip af en toe om voor een gelijke garing. Houd je van kaas, leg op de kip op het laatst een plakje kaas. Als de kip klaar is leg je het op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd het broodje door het midden en gril de snijkant van het broodje kort op de grill zodat deze knapperig wordt.
  • Leg de kip op broodjes en voeg je favoriete toppings toe. Ik heb wat blaadjes sla op smaak gebracht met de romige mosterdsaus en die op de bodem van het broodje gelegd. Vervolgens gesneden tomaten, kip, gesneden rode ui en nog meer heerlijke romige mosterdsaus aan de onderkant van het bovenste broodje! Serveer en geniet.

Notities

Wij gebruiken deze bbq van Campingaz.
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...