Gegrilde kipburger met mosterdmayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodje, hamburger, kip, kippendijen, mayonaise
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock zak (minimaal 1 liter)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • koelbox

Ingrediënten

  • 4 kleine kipfilets of dijen of twee grote borsten in de lengte doormidden gesneden
  • 4 broodjes
  • marinade
  • 90 g bruine suiker
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml appelazijn
  • 3 el citroensap vers geperst
  • 3 el grove of fijne mosterd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • tl zout
  • ½ tl peper

mosterdmayonaise

  • 120 g mayonaise
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 tl grove mosterd
  • ½ tl Worcestersaus mocht het in je campingkeuken staan
  • zout en peper

garnering voor op het broodje

  • 1 tomaat in plakjes
  • 4 augurken in plakjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 4 plakjes cheddar kaas of rookkaas

Instructies

  • Doe de kip in een ziplock zak van minimaal 1 liter en leg deze opzij. Meng de bruine suiker, olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper samen in een kleine kom. Giet de marinade over de kip. Sluit de zak en masseer de marinade in de kip, zorg ervoor dat deze bedekt is. Plaats de kip 2-4 uur of een nacht in de koelkast of koelbox.
  • Doe voor de mosterdmayonaise de mayonaise, suiker, mosterd, worcestersaus, zout en peper in een kom en men goed. Zet in de koelkast tot je klaar bent om de broodjes te maken.
  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Gril de kip tot een kerntemperatuur van 70°C en draai de kip af en toe om voor een gelijke garing. Houd je van kaas, leg op de kip op het laatst een plakje kaas. Als de kip klaar is leg je het op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd het broodje door het midden en gril de snijkant van het broodje kort op de grill zodat deze knapperig wordt.
  • Leg de kip op broodjes en voeg je favoriete toppings toe. Ik heb wat blaadjes sla op smaak gebracht met de romige mosterdsaus en die op de bodem van het broodje gelegd. Vervolgens gesneden tomaten, kip, gesneden rode ui en nog meer heerlijke romige mosterdsaus aan de onderkant van het bovenste broodje! Serveer en geniet.

Notities

Wij gebruiken deze bbq van Campingaz.
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...