Gegrild lamsvlees met chermoula

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Trefwoord chermoula, grillen, kruiden, lam, lamsvlees, naan
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • rasp
  • Zeef

Ingrediënten

  • 4 lamsbiefstukjes
  • olijfolie
  • naanbrood
  • zout en peper

chermoula

  • el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • ½ bosje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 25 ml olijfolie
  • zout en peper

komkommersaus

  • ½ komkommer
  • 1 theekopje water
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 30 ml olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de chermoula met elkaar en doe de helft in een ziplock met het lamsvlees. Laat dit 2 uur marineren.
  • Rasp de komkommer, meng hem met het zout en laat 30 minuten in een kom staan. Voeg het water toe, draai een paar seconden zachtjes rond, laat het uitlekken in een zeef en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit. Voeg nu de gehakte muntblaadjes, yoghurt en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Veeg de overtollige marinade van het vlees en bestrijk ze lichtjes met olie. Bak ze tot ze 3-4 minuten aan elke kant, ga voor een kerntemperatuur van ca. 55°C.
  • Smeer ze tijdens het bakken steeds in met de achtergehouden marinade.
  • Laat het lamsvlees 5 minuten rusten en serveer met de komkommersaus en gegrild naanbrood.

Video

Notities

Wij gebruiken de Campingaz Bistro Grill.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Mangochutney-kaastosti

  Mangochutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met de...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...