Gegrild lamsvlees met chermoula
Equipment
- ziplock
- rasp
- Zeef
Ingrediënten
- 4 lamsbiefstukjes
- olijfolie
- naanbrood
- zout en peper
chermoula
- 1½ el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- ½ bosje verse koriander
- 2 teentjes knoflook
- ½ el paprikapoeder
- ½ el komijnpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 25 ml olijfolie
- zout en peper
komkommersaus
- ½ komkommer
- 1 theekopje water
- 1 handvol muntblaadjes
- 200 ml Griekse yoghurt
- 30 ml olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de chermoula met elkaar en doe de helft in een ziplock met het lamsvlees. Laat dit 2 uur marineren.
- Rasp de komkommer, meng hem met het zout en laat 30 minuten in een kom staan. Voeg het water toe, draai een paar seconden zachtjes rond, laat het uitlekken in een zeef en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit. Voeg nu de gehakte muntblaadjes, yoghurt en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Veeg de overtollige marinade van het vlees en bestrijk ze lichtjes met olie. Bak ze tot ze 3-4 minuten aan elke kant, ga voor een kerntemperatuur van ca. 55°C.
- Smeer ze tijdens het bakken steeds in met de achtergehouden marinade.
- Laat het lamsvlees 5 minuten rusten en serveer met de komkommersaus en gegrild naanbrood.