Gegrild lamsvlees met chermoula

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Trefwoord chermoula, grillen, kruiden, lam, lamsvlees, naan
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • rasp
  • Zeef

Ingrediënten

  • 4 lamsbiefstukjes
  • olijfolie
  • naanbrood
  • zout en peper

chermoula

  • el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • ½ bosje verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 25 ml olijfolie
  • zout en peper

komkommersaus

  • ½ komkommer
  • 1 theekopje water
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 30 ml olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de chermoula met elkaar en doe de helft in een ziplock met het lamsvlees. Laat dit 2 uur marineren.
  • Rasp de komkommer, meng hem met het zout en laat 30 minuten in een kom staan. Voeg het water toe, draai een paar seconden zachtjes rond, laat het uitlekken in een zeef en knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit. Voeg nu de gehakte muntblaadjes, yoghurt en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Veeg de overtollige marinade van het vlees en bestrijk ze lichtjes met olie. Bak ze tot ze 3-4 minuten aan elke kant, ga voor een kerntemperatuur van ca. 55°C.
  • Smeer ze tijdens het bakken steeds in met de achtergehouden marinade.
  • Laat het lamsvlees 5 minuten rusten en serveer met de komkommersaus en gegrild naanbrood.

Video

Notities

Wij gebruiken de Campingaz Bistro Grill.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...

Surf & Turf spiesjes met couscous
Surf & Turf spiesjes met couscous

  Surf & Turf spiesjes met couscous houten satéprikkerskookpan + koekenpan 200 g biefstuk200 g grote rauwe gepelde garnalen1 rode paprika1 rode ui2 el olijfolie1 tl paprikapoeder½ tl knoflookpoederneutrale oliezout en pepercouscous250 g couscous400 ml water1...

Camping burgers met baconnaise
Camping burgers met baconnaise

  Camping burgers met baconnaise 600 g rundergehakt 150 g per hamburger2 el bbq-rub2 witte uien1 el knoflookpoeder1-2 el mosterd4 plakken cheddar4 hamburgerbroodjesneutrale olie4 blaadjes slazout en peperbaconnaise-saus120 ml mayonnaise2 el ketchup2 el mosterd225...

Koreaanse kip sliders

  Koreaanse kip sliders ziplock 700 g kippendijen of kipfilet3 el gochujang chilipasta3 el sojasaus2 tl knoflookpoeder (of 4 teentjes knoflook)1 el honing1,5 el limoensap200 ml mayonaise120 ml kimchi of koolsla (optioneel)neutrale olie12 kleine zoete broodjes...