Gegrild kaasworstenbroodje
Equipment
- kwastje
Ingrediënten
- 4 saucijsjes
- 1 dikke plak jonge kaas ca. 1,5 cm dik
- bbq-rub of zout en peper
- 8 plakken ontbijtspek
- bbq-saus
- 4 broodjes
- groene salade
Instructies
- Richt de bbq in met een directe en indirecte zone en verwarm voor op 180°C.
- Haal het velletje van de worsten.
- Snijd van de plak kaas 4 gelijke lange kaassticks.
- Snijd het worstje open en leg er een kaasstick in en kneed dicht, bestrooi met de bbq-rub. Omwikkel met spek.
- Gril de kaas-worstenstick op het directe gedeelte tot het vlees mooi gaar is. Leg het vlees eventueel op het indirecte gedeelte als het te hard gaat. Smeer op het laatst de kaas-worstenstick in met bbq-saus.
- Hol de broodjes uit en gril ze omgekeerd even kort op het directe gedeelte van de bbq en haal van de bbq.
- Leg de kaas-worstenstick in het uitgeholde broodje en serveer direct. Lekker met een groene salade.