Garnalen omwikkeld met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gamba, garnalen, grillen, ontbijtspek, spekjes
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg easy peal garnalen
  • ca. 14- 18 plakjes ontbijtspek

marinade

  • 80 ml barbecuesaus
  • 80 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gember
  • 1 tl chiliflakes
  • zout en peper

gegrilde guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 20 g peterselie
  • 20 g koriander
  • ½ sjalot
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de garnalen toe. Laat dit 10 minuten marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en gril ze kort op de barbecue. Snijd vervolgens in blokjes en doe in een kom.
  • Meng de avocado met de fijngesneden peterselie, koriander, gesnipperd sjalotje, azijn, honing, scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Prak het grof fijn.
  • Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden en wikkel om elke garnaal.
  • Gril de garnalen in ca. 8-10 minuten rondom gaar en serveer met de gegrilde gucamole.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...