Garnalen omwikkeld met spek
Ingrediënten
- 1 kg easy peal garnalen
- ca. 14- 18 plakjes ontbijtspek
marinade
- 80 ml barbecuesaus
- 80 ml sojasaus
- 2 el honing
- 3 el citroensap
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 tl sesamolie
- 1 tl gember
- 1 tl chiliflakes
- zout en peper
gegrilde guacamole
- 2 rijpe avocado's
- 20 g peterselie
- 20 g koriander
- ½ sjalot
- 2 el rodewijnazijn
- 1 el honing
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de garnalen toe. Laat dit 10 minuten marineren.
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en gril ze kort op de barbecue. Snijd vervolgens in blokjes en doe in een kom.
- Meng de avocado met de fijngesneden peterselie, koriander, gesnipperd sjalotje, azijn, honing, scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Prak het grof fijn.
- Snijd de plakjes spek in de lengte doormidden en wikkel om elke garnaal.
- Gril de garnalen in ca. 8-10 minuten rondom gaar en serveer met de gegrilde gucamole.