Feta pesto pitaburger
Equipment
- keukenmachine optioneel
- bbq of skottel
Ingrediënten
- ½ tl rozemarijn
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl zout
- 750 g rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 1 zakje sla
- 6 pitabroodjes
feta pesto
- ¼ tl chilipoeder of chilivlokken
- 1 tl citroensap
- 3-4 takjes verse munt
- 4 tl olijfolie
- 2 tl geroosterde pijnboompitjes
- 50 g feta
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue tot ongeveer 180C°. Richt de barbecue in voor directe garing.
- Doe alle ingrediënten voor de pesto, behalve de feta, in een keukenmachine en mix tot een grove massa. Voeg de gekruimelde feta toe en breng op smaak met zout en peper. Heb je geen keukenmachine, hak dan alles heel fijn met een mes.
- Meng de rozemarijn, korianderzaadjes en zout. Voeg dit toe aan het gehakt. Doe hierbij het gesnipperde uitje, fijngeperste knoflook en het ei. Kneed goed door en vorm er ca. 12 balletjes van.Druk ze iets plat en smeer ze in met een beetje olie.
- Gril de burgertjes op het rooster rondom gaar. Verwarm de pitabroodjes kort op het rooster.
- Snijd de pitabroodjes open, vul met de sla, 3 burgertjes en de feta pesto.