Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Trefwoord broodje, chilipasta, entrecote, mayonaise, ribeye, sandwich, steak
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 75 g fijngesneden witte kool
  • scheutje bier
  • scheutje azijn
  • ½ wortel
  • 1 handvol bladpeterselie
  • 1 rode ui
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • ½ avocado
  • 1 tl limoensap
  • 2 radijsjes
  • zout en peper

bbq-chili-mayonaise

  • 1 rode chilipeper
  • 60 g zure room
  • 75 g mayonaise
  • ½ el sriracha of andere chilisaus

Instructies

  • Stoof de witte kool kort in een klein scheutje bier met zout en een beetje azijn. Laat afkoelen.
  • Rooster de chilipeper ca. 5 minuten tot zwartgeblakerd. Laat 5 minuten rusten in een afgesloten zakje, verwijder dan schil en zaadjes en hak fijn. Meng met zure room, mayonaise en sriracha. Zet apart.
  • Meng de bierkool, fijngesneden wortel, fijngehakte bladpeterselie en ½ eetlepel van de chili-mayonaise.
  • Kruid het vlees met zout en peper en smeer een beetje in met olie. Gril de steaks ca. 2-3 minuten per kant, ga voor een kerntemperatuur van 50°C. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Gril de uienplakken 2 minuten per kant en het brood 1 minuut per kant tot licht geroosterd.
  • Meng de avocado met limoensap en ½ eetlepel chili-mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer 2 sneetjes brood in met avocadomengsel. Beleg met de koolmix, plakjes radijs, gegrilde ui, steak en extra chili-mayo. Dek af met het bovenste broodje.

Video

Notities

Wij gebruiken de Partygrill 400 CV.
Dit video recept i.s.m. Campingaz gemaakt.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...

Tosti hummus met gegrilde groente
Tosti hummus met gegrilde groente

  Tosti hummus met gegrilde groente kwastjespatel 8 sneetjes volkorenbrood8 el hummus (kant-en-klaar)1 courgette1 rode paprika1 gele paprika1 rode ui1 handvol rucolaolijfoliezout en peper Snijd de courgette in dunne plakjes, de paprika’s in reepjes en de ui in...