
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Equipment
- ziplock
- aluminiumfolie
- kernthermometer
Ingrediënten
- 2 entrecotes
- 75 g fijngesneden witte kool
- scheutje bier
- scheutje azijn
- ½ wortel
- 1 handvol bladpeterselie
- 1 rode ui
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- ½ avocado
- 1 tl limoensap
- 2 radijsjes
- zout en peper
bbq-chili-mayonaise
- 1 rode chilipeper
- 60 g zure room
- 75 g mayonaise
- ½ el sriracha of andere chilisaus
Instructies
- Stoof de witte kool kort in een klein scheutje bier met zout en een beetje azijn. Laat afkoelen.
- Rooster de chilipeper ca. 5 minuten tot zwartgeblakerd. Laat 5 minuten rusten in een afgesloten zakje, verwijder dan schil en zaadjes en hak fijn. Meng met zure room, mayonaise en sriracha. Zet apart.
- Meng de bierkool, fijngesneden wortel, fijngehakte bladpeterselie en ½ eetlepel van de chili-mayonaise.
- Kruid het vlees met zout en peper en smeer een beetje in met olie. Gril de steaks ca. 2-3 minuten per kant, ga voor een kerntemperatuur van 50°C. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Gril de uienplakken 2 minuten per kant en het brood 1 minuut per kant tot licht geroosterd.
- Meng de avocado met limoensap en ½ eetlepel chili-mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Smeer 2 sneetjes brood in met avocadomengsel. Beleg met de koolmix, plakjes radijs, gegrilde ui, steak en extra chili-mayo. Dek af met het bovenste broodje.





