Entrecote met salsa verde

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bakken, entrecote, grillen, kruiden, salsa, vlees
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • barbecue of een skottel

Ingrediënten

  • 4 entrecotes
  • olie
  • barbecuerub naar smaak
  • zout en peper

salsa verde

  • 2 el kappertjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol bladpeterselie
  • ½ bosje basilicum
  • sap van 1 citroen
  • olie
  • zout en peper

Instructies

  • Hak voor de salsa verde de kappertjes, ansjovis, knoflook, peterselie en basilicum fijn. Meng en voeg het citroensap en olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Breng hem goed op temperatuur, zeker rond 200°C.
  • Smeer de entrecote in met een beetje olie en de barbecuerub.
  • Zet de entrecote op het directe gedeelte aan. Leg het vlees op het gloeiendhete rooster. Laat het 1 minuut liggen en draai hem dan een kwartslag. Doe dit ook voor de andere kant. Zo krijg je een mooi grilpatroon. Blijf er wel bij als je dit doet. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
  • Haal nu de entrecote eraf en pak deze losjes in aluminiumfolie en laat 4–5 minuten rusten. Serveer met de salsa verde.

Notities

Wij gebruiken voor dit recept de Attitude van Campingaz. 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Kip Parmezaan met courgette
Kip Parmezaan met courgette

  Kip Parmezaan met courgette ziplock 4 kippendijen180 g paneermeel30 g geraspte Parmezaanse kaas1 eiolijfolie160 ml kant-en-klare pastasaus1 bol mozzeralla1 courgette1 tl knoflookpoeder1 tl gedroogde basilicumzout en peper Meng in de ziplock het paneermeel met...

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...