Entrecote met salsa verde

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bakken, entrecote, grillen, kruiden, salsa, vlees
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • barbecue of een skottel

Ingrediënten

  • 4 entrecotes
  • olie
  • barbecuerub naar smaak
  • zout en peper

salsa verde

  • 2 el kappertjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol bladpeterselie
  • ½ bosje basilicum
  • sap van 1 citroen
  • olie
  • zout en peper

Instructies

  • Hak voor de salsa verde de kappertjes, ansjovis, knoflook, peterselie en basilicum fijn. Meng en voeg het citroensap en olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Breng hem goed op temperatuur, zeker rond 200°C.
  • Smeer de entrecote in met een beetje olie en de barbecuerub.
  • Zet de entrecote op het directe gedeelte aan. Leg het vlees op het gloeiendhete rooster. Laat het 1 minuut liggen en draai hem dan een kwartslag. Doe dit ook voor de andere kant. Zo krijg je een mooi grilpatroon. Blijf er wel bij als je dit doet. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
  • Haal nu de entrecote eraf en pak deze losjes in aluminiumfolie en laat 4–5 minuten rusten. Serveer met de salsa verde.

Notities

Wij gebruiken voor dit recept de Attitude van Campingaz. 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...