Entrecote met salsa verde

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bakken, entrecote, grillen, kruiden, salsa, vlees
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • barbecue of een skottel

Ingrediënten

  • 4 entrecotes
  • olie
  • barbecuerub naar smaak
  • zout en peper

salsa verde

  • 2 el kappertjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handjevol bladpeterselie
  • ½ bosje basilicum
  • sap van 1 citroen
  • olie
  • zout en peper

Instructies

  • Hak voor de salsa verde de kappertjes, ansjovis, knoflook, peterselie en basilicum fijn. Meng en voeg het citroensap en olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Breng hem goed op temperatuur, zeker rond 200°C.
  • Smeer de entrecote in met een beetje olie en de barbecuerub.
  • Zet de entrecote op het directe gedeelte aan. Leg het vlees op het gloeiendhete rooster. Laat het 1 minuut liggen en draai hem dan een kwartslag. Doe dit ook voor de andere kant. Zo krijg je een mooi grilpatroon. Blijf er wel bij als je dit doet. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
  • Haal nu de entrecote eraf en pak deze losjes in aluminiumfolie en laat 4–5 minuten rusten. Serveer met de salsa verde.

Notities

Wij gebruiken voor dit recept de Attitude van Campingaz. 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...

Surf & Turf spiesjes met couscous
Surf & Turf spiesjes met couscous

  Surf & Turf spiesjes met couscous houten satéprikkerskookpan + koekenpan 200 g biefstuk200 g grote rauwe gepelde garnalen1 rode paprika1 rode ui2 el olijfolie1 tl paprikapoeder½ tl knoflookpoederneutrale oliezout en pepercouscous250 g couscous400 ml water1...

Camping burgers met baconnaise
Camping burgers met baconnaise

  Camping burgers met baconnaise 600 g rundergehakt 150 g per hamburger2 el bbq-rub2 witte uien1 el knoflookpoeder1-2 el mosterd4 plakken cheddar4 hamburgerbroodjesneutrale olie4 blaadjes slazout en peperbaconnaise-saus120 ml mayonnaise2 el ketchup2 el mosterd225...

Koreaanse kip sliders

  Koreaanse kip sliders ziplock 700 g kippendijen of kipfilet3 el gochujang chilipasta3 el sojasaus2 tl knoflookpoeder (of 4 teentjes knoflook)1 el honing1,5 el limoensap200 ml mayonaise120 ml kimchi of koolsla (optioneel)neutrale olie12 kleine zoete broodjes...