Eenpans Beef Stroganoff
Equipment
- grote pan houten spatel
Ingrediënten
- 350 g biefstuk
- 1 tl zout
- 2 el neutrale olie
- 1 bakje champignons
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 360 ml runderbouillon
- 1 el worchestershiresaus
- 1 tl tijm
- 1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan
- 1 bakje crème fraîche 200 ml
Instructies
- Snijd de champignons in vieren, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Kruid de biefstuk met zout en peper.
- Zet het vuur van je kooktoestel op laag tot medium. Zet een grote pan op het vuur, met een scheutje olie en bak de champignons 5 minuten. Voeg de uien toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut.
- Nu mag de bouillon, worchestershiresaus en tijm toe. Breng alles op hoog vuur aan de kook.
- Voeg de noedels toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (die van ons duurde 8 minuten), af en toe roeren om ervoor te zorgen dat de noedels gelijkmatig koken.
- Gril tijdens het koken van de noedels de biefstuk tot een kerntemperatuur van 52°C. Laat 5 minuten rusten.
- Wanneer de noedels gaar, meng je de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de biefstuk in reepjes en serveer op een bord met het noedel-groentemengsel.