Eenpans Beef Stroganoff

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord biefstuk, deegwaren, noedels, pan, rundvlees
Bereidingstijd 29 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • grote pan houten spatel

Ingrediënten

  • 350 g biefstuk
  • 1 tl zout
  • 2 el neutrale olie
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 360 ml runderbouillon
  • 1 el worchestershiresaus
  • 1 tl tijm
  • 1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan
  • 1 bakje crème fraîche 200 ml

Instructies

  • Snijd de champignons in vieren, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Kruid de biefstuk met zout en peper.
  • Zet het vuur van je kooktoestel op laag tot medium. Zet een grote pan op het vuur, met een scheutje olie en bak de champignons 5 minuten. Voeg de uien toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Nu mag de bouillon, worchestershiresaus en tijm toe. Breng alles op hoog vuur aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (die van ons duurde 8 minuten), af en toe roeren om ervoor te zorgen dat de noedels gelijkmatig koken.
  • Gril tijdens het koken van de noedels de biefstuk tot een kerntemperatuur van 52°C. Laat 5 minuten rusten.
  • Wanneer de noedels gaar, meng je de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en serveer op een bord met het noedel-groentemengsel.

Notities

Wij gebruiken de Kitchen 2 Grill & Go kooktoestel.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.
 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Kip Parmezaan met courgette
Kip Parmezaan met courgette

  Kip Parmezaan met courgette ziplock 4 kippendijen180 g paneermeel30 g geraspte Parmezaanse kaas1 eiolijfolie160 ml kant-en-klare pastasaus1 bol mozzeralla1 courgette1 tl knoflookpoeder1 tl gedroogde basilicumzout en peper Meng in de ziplock het paneermeel met...

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...