Cinnamon rolls

Recept afdrukken
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord cinnamon, kaneel, kaneelbroodjes, toetje
Bereidingstijd 44 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kwastje
  • deegroller

Ingrediënten

  • 1 rol/verpakking bladerdeeg quichedeeg
  • boter om in te vetten
  • bloem voor het werkblad
  • gesmolten boter om te bestrijken

vulling

  • 90 g boter op zomertemperatuur
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • el kaneelpoeder

glazuur

  • 100 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 75 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract optioneel
  • 2-3 el melk

Instructies

  • Doe voor de vulling de boter, bruine basterdsuiker en kaneel in een kom en klop dit met een garde luchtig op.
  • Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 50 centimeter. Bestrijk het deeg met de vulling.
  • Rol de lap op vanaf de lange zijde en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de zelfgemaakte kaneelbroodjes op hun kant in de vorm in 3 rijen van 4. Bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Verwarm intussen de bbq voor op 110°C.
  • Bak de kaneelbroodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Doe de deksel erop.
  • Haal de kaneelbroodjes uit de bbq en bestrijk ze met de gesmolten boter. Laat ze afkoelen.
  • Maak de glaze als de kaneelbroodjes op de bbq liggen. Meng de roomkaas, boter, poedersuiker en het vanille-extract in een kom tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk de melk toe tot het glazuur de gewenste dikte heeft. Besprenkel of bestrijk de kaneelbroodjes met het glazuur.

Notities

Wij gebruiken de Party Grill 600.
Dit recept is i.s.m. Campingaz

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...

Eenpans Beef Stroganoff

  Eenpans Beef Stroganoff grote pan houten spatel 350 g biefstuk1 tl zout2 el neutrale olie1 bakje champignons1 rode ui2 teentjes knoflook360 ml runderbouillon1 el worchestershiresaus1 tl tijm1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan1 bakje crème...

Cheesesteak-style smashburger
Cheesesteak-style smashburger

  Cheesesteak-style smashburger aluminiumfoliespatel 440 g rundergehakt1 el gehakt- of bbqkruiden½ witte ui1 groene paprika250 g champignons1 el olie2 plakjes cheddar (of rookkaas)2 burgerbroodjes1 el roombotermayonaisezout en peper Verhit de plancha/bakplaat op...