Cinnamon rolls
Equipment
- kwastje
- deegroller
Ingrediënten
- 1 rol/verpakking bladerdeeg quichedeeg
- boter om in te vetten
- bloem voor het werkblad
- gesmolten boter om te bestrijken
vulling
- 90 g boter op zomertemperatuur
- 150 g bruine basterdsuiker
- 1½ el kaneelpoeder
glazuur
- 100 g roomkaas op kamertemperatuur
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 75 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract optioneel
- 2-3 el melk
Instructies
- Doe voor de vulling de boter, bruine basterdsuiker en kaneel in een kom en klop dit met een garde luchtig op.
- Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 50 centimeter. Bestrijk het deeg met de vulling.
- Rol de lap op vanaf de lange zijde en snijd de rol in 12 gelijke plakken. Leg de zelfgemaakte kaneelbroodjes op hun kant in de vorm in 3 rijen van 4. Bestrijk ze met gesmolten boter.
- Verwarm intussen de bbq voor op 110°C.
- Bak de kaneelbroodjes in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Doe de deksel erop.
- Haal de kaneelbroodjes uit de bbq en bestrijk ze met de gesmolten boter. Laat ze afkoelen.
- Maak de glaze als de kaneelbroodjes op de bbq liggen. Meng de roomkaas, boter, poedersuiker en het vanille-extract in een kom tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk de melk toe tot het glazuur de gewenste dikte heeft. Besprenkel of bestrijk de kaneelbroodjes met het glazuur.