Cheesesteak-style smashburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord burger, cheese, cheesehamburger, hamburger, kaas, smashed
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • spatel

Ingrediënten

  • 440 g rundergehakt
  • 1 el gehakt- of bbqkruiden
  • ½ witte ui
  • 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • 1 el olie
  • 2 plakjes cheddar of rookkaas
  • 2 burgerbroodjes
  • 1 el roomboter
  • mayonaise
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de plancha/bakplaat op middelhoog vuur.
  • Snijd de witte ui in ringen, de paprika in dunne reepjes en de champignon in plakjes.
  • Doe de olie, uien, paprika's, champignons en een snufje zout op de bakplaat. Bak tot de uien zacht zijn en alles mooi bruin wordt (ca. 10-15 minuten). Haal de groenten van de plaat en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd de broodjes open. Smeer de snijkant van de broodjes in met roomboter en leg ze een paar minuten op de bakplaat om te roosteren. Leg ze op een bord en smeer in met mayonaise.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gebruik een eetlepel gehakt- of bbq-kruiden. Vorm het rundergehakt in 4 gelijke ballen.
  • Zet het vuur van de bbq hoog. Leg de gehaktballen op de bakplaat en druk de ballen met een stevige spatel op het kookoppervlak om de hamburgers zo dun mogelijk te maken. Draai de hamburgers niet gelijk om, maar laat ze even lekker bakken. Bak ca. 1-2 minuten, tot het vlees uit begint los te laten en de bodem goed bruin is. Draai de hamburgers om, leg de kaas op twee van de hamburgers en stapel de resterende hamburgers op de kaas.
  • Haal van het vuur en leg op de broodjes. Garneer met de ui, paprika en champignons.

Video

Notities

Wij gebruiken de Party Grill 600.
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz. 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Kip Parmezaan met courgette
Kip Parmezaan met courgette

  Kip Parmezaan met courgette ziplock 4 kippendijen180 g paneermeel30 g geraspte Parmezaanse kaas1 eiolijfolie160 ml kant-en-klare pastasaus1 bol mozzeralla1 courgette1 tl knoflookpoeder1 tl gedroogde basilicumzout en peper Meng in de ziplock het paneermeel met...

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...