Cheesesteak-style smashburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord burger, cheese, cheesehamburger, hamburger, kaas, smashed
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • aluminiumfolie
  • spatel

Ingrediënten

  • 440 g rundergehakt
  • 1 el gehakt- of bbqkruiden
  • ½ witte ui
  • 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • 1 el olie
  • 2 plakjes cheddar of rookkaas
  • 2 burgerbroodjes
  • 1 el roomboter
  • mayonaise
  • zout en peper

Instructies

  • Verhit de plancha/bakplaat op middelhoog vuur.
  • Snijd de witte ui in ringen, de paprika in dunne reepjes en de champignon in plakjes.
  • Doe de olie, uien, paprika's, champignons en een snufje zout op de bakplaat. Bak tot de uien zacht zijn en alles mooi bruin wordt (ca. 10-15 minuten). Haal de groenten van de plaat en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd de broodjes open. Smeer de snijkant van de broodjes in met roomboter en leg ze een paar minuten op de bakplaat om te roosteren. Leg ze op een bord en smeer in met mayonaise.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gebruik een eetlepel gehakt- of bbq-kruiden. Vorm het rundergehakt in 4 gelijke ballen.
  • Zet het vuur van de bbq hoog. Leg de gehaktballen op de bakplaat en druk de ballen met een stevige spatel op het kookoppervlak om de hamburgers zo dun mogelijk te maken. Draai de hamburgers niet gelijk om, maar laat ze even lekker bakken. Bak ca. 1-2 minuten, tot het vlees uit begint los te laten en de bodem goed bruin is. Draai de hamburgers om, leg de kaas op twee van de hamburgers en stapel de resterende hamburgers op de kaas.
  • Haal van het vuur en leg op de broodjes. Garneer met de ui, paprika en champignons.

Video

Notities

Wij gebruiken de Party Grill 600.
Dit videorecept is i.s.m. Campingaz. 

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...