Cheesesteak-style smashburger
Equipment
- aluminiumfolie
- spatel
Ingrediënten
- 440 g rundergehakt
- 1 el gehakt- of bbqkruiden
- ½ witte ui
- 1 groene paprika
- 250 g champignons
- 1 el olie
- 2 plakjes cheddar of rookkaas
- 2 burgerbroodjes
- 1 el roomboter
- mayonaise
- zout en peper
Instructies
- Verhit de plancha/bakplaat op middelhoog vuur.
- Snijd de witte ui in ringen, de paprika in dunne reepjes en de champignon in plakjes.
- Doe de olie, uien, paprika's, champignons en een snufje zout op de bakplaat. Bak tot de uien zacht zijn en alles mooi bruin wordt (ca. 10-15 minuten). Haal de groenten van de plaat en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
- Snijd de broodjes open. Smeer de snijkant van de broodjes in met roomboter en leg ze een paar minuten op de bakplaat om te roosteren. Leg ze op een bord en smeer in met mayonaise.
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gebruik een eetlepel gehakt- of bbq-kruiden. Vorm het rundergehakt in 4 gelijke ballen.
- Zet het vuur van de bbq hoog. Leg de gehaktballen op de bakplaat en druk de ballen met een stevige spatel op het kookoppervlak om de hamburgers zo dun mogelijk te maken. Draai de hamburgers niet gelijk om, maar laat ze even lekker bakken. Bak ca. 1-2 minuten, tot het vlees uit begint los te laten en de bodem goed bruin is. Draai de hamburgers om, leg de kaas op twee van de hamburgers en stapel de resterende hamburgers op de kaas.
- Haal van het vuur en leg op de broodjes. Garneer met de ui, paprika en champignons.