
Camping burgers met baconnaise
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt 150 g per hamburger
- 2 el bbq-rub
- 2 witte uien
- 1 el knoflookpoeder
- 1-2 el mosterd
- 4 plakken cheddar
- 4 hamburgerbroodjes
- neutrale olie
- 4 blaadjes sla
- zout en peper
baconnaise-saus
- 120 ml mayonnaise
- 2 el ketchup
- 2 el mosterd
- 225 g ontbijtspek krokant gebakken en verkruimeld
- 1 el Worcestersaus
- 1 el appelazijn
- 1 el bbq-rub
- 1 el chilivlokken
Instructies
- Meng 2 el rub door het gehakt en vorm er 4 hamburgers van 150 gram. Snijd de uien in plakken van ca. een halve cm.
- Gril het spek krokant, laat afkoelen en verkruimel. Meng voor de saus alle ingrediënten goed door elkaar, zet apart.
- Verhit je grill tot 180°C. Gril de uien tot ze zacht en een beetje gekarameliseerd zijn (zo’n 10-12 minuten), breng ze op smaak met zout, peper en knoflookpoeder.
- Gril de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant, besprenkel de bovenkant met mosterd en leg er een plak kaas op. Gril nog eens 3 minuten tot de kaas gesmolten is.
- Rooster de hamburgerbroodjes kort op de bbq.
- Smeer Baconnaise-saus op de onderste helft van het broodje, leg wat sla erop, gevolgd door de hamburger en een beetje extra saus. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Notities
Deze video is i.s.m. CADAC | Dometic.