Camping Burgers met baconnaise

Camping burgers met baconnaise

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bacon, broodje hamburger, cadac, camping, carri chef, cheesehamburger, grillen, hamburger, ontbijtspek
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt 150 g per hamburger
  • 2 el bbq-rub
  • 2 witte uien
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1-2 el mosterd
  • 4 plakken cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • neutrale olie
  • 4 blaadjes sla
  • zout en peper

baconnaise-saus

  • 120 ml mayonnaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el mosterd
  • 225 g ontbijtspek krokant gebakken en verkruimeld
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 el appelazijn
  • 1 el bbq-rub
  • 1 el chilivlokken

Instructies

  • Meng 2 el rub door het gehakt en vorm er 4 hamburgers van 150 gram. Snijd de uien in plakken van ca. een halve cm.
  • Gril het spek krokant, laat afkoelen en verkruimel. Meng voor de saus alle ingrediënten goed door elkaar, zet apart.
  • Verhit je grill tot 180°C. Gril de uien tot ze zacht en een beetje gekarameliseerd zijn (zo’n 10-12 minuten), breng ze op smaak met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Gril de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant, besprenkel de bovenkant met mosterd en leg er een plak kaas op. Gril nog eens 3 minuten tot de kaas gesmolten is.
  • Rooster de hamburgerbroodjes kort op de bbq.
  • Smeer Baconnaise-saus op de onderste helft van het broodje, leg wat sla erop, gevolgd door de hamburger en een beetje extra saus. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Notities

Wij gebruiken de Carri Chef 50.
Deze video is i.s.m. CADAC | Dometic.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Makkelijke Eenpanslasagne
Makkelijke Eenpanslasagne

  Makkelijke Eenpanslasagne grote pan met deksel 450 g Italiaanse saucijsjes2 blikken tomatensaus à 400 ml1 blik tomatenblokjes à 400 ml120 ml runderbouillon1 ui3 teentjes knoflook½ tl gedroogde basilicum½ tl zout¼ tl gemalen zwarte peper340 g lasagnebladen (in...

Bagelpizza’s
Bagelpizza’s

  Bagelpizza’s spatel 2 bagels2 el tomatenpuree100 g champignons100 g flinterdun gesneden beenham40 g grof geraspte belegen kaas Verwarm de grill op de hoogste stand met de bakplaat erop.Snijd de bagels doormidden. Snijd de champignons in plakjes.Leg de...

Surf & Turf spiesjes met couscous
Surf & Turf spiesjes met couscous

  Surf & Turf spiesjes met couscous houten satéprikkerskookpan + koekenpan 200 g biefstuk200 g grote rauwe gepelde garnalen1 rode paprika1 rode ui2 el olijfolie1 tl paprikapoeder½ tl knoflookpoederneutrale oliezout en pepercouscous250 g couscous400 ml water1...

Koreaanse kip sliders

  Koreaanse kip sliders ziplock 700 g kippendijen of kipfilet3 el gochujang chilipasta3 el sojasaus2 tl knoflookpoeder (of 4 teentjes knoflook)1 el honing1,5 el limoensap200 ml mayonaise120 ml kimchi of koolsla (optioneel)neutrale olie12 kleine zoete broodjes...

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...