
Camping adana kebab
Equipment
- blender (optioneel)
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 15 g peterselie
- 1 tl chiliflakes
- 1 tl cayennepeper
- 6 teentjes knoflook
- 1 tl komijn
- pitabroodjes
- tzatziki kant-en-klaar
- zout en peper
Instructies
- Hak de ui, paprika, koriander en knoflook heel fijn (of gebruik een blender).
- Meng dit met de kruiden door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het gehakt 20 minuten koelen.
- Vorm het gehakt in platte worstjes.
- Gril ze op de bbq in 6-8 minuten tot ze gaar zijn en een mooie bruine kleur hebben gekregen.
- Pof tegelijkertijd de trostomaatjes op het rooster.
- Serveer de adana kebab met de gepofte tomaatjes, flatbread en dip lekker in de tzatziki saus.