Camp Stove Chilaquiles
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 6 bloemtortilla's
- neutrale olie
- 1 rode peper
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml kippenbouillon
- 1 blik geplette tomaten
- 1 ei
- 1 rijpe avocado
- zout en peper
Instructies
- Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.
- Meng in een grote kom de tortilla-driehoeken met 2 eetlepels olie.
- Bak de tortilla’s in een koekenpan goudbruin en leg ze op een bord.
- Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gesnipperde ui, de in ringen gesneden rode peper en de fijngeperste knoflook toe. Bak 1 minuut en blus af met de bouillon en het tomatenmengsel.
- Laat de saus warm worden. Maak een holletje en breek hierin het eitje. Laat het eitje stollen. Serveer het gerecht vanuit de pan en garneer met avocado en de tortilla’s.