Camp Stove Chilaquiles

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bloemtortilla, chilaquiles, shaksuka, tomaten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Pan

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 6 bloemtortilla's
  • neutrale olie
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 blik geplette tomaten
  • 1 ei
  • 1 rijpe avocado
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.
  • Meng in een grote kom de tortilla-driehoeken met 2 eetlepels olie.
  • Bak de tortilla’s in een koekenpan goudbruin en leg ze op een bord.
  • Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gesnipperde ui, de in ringen gesneden rode peper en de fijngeperste knoflook toe. Bak 1 minuut en blus af met de bouillon en het tomatenmengsel.
  • Laat de saus warm worden. Maak een holletje en breek hierin het eitje. Laat het eitje stollen. Serveer het gerecht vanuit de pan en garneer met avocado en de tortilla’s.

Video

Notities

Wij gebruiken de Kitchen 2 Grill & Go kooktoestel.
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...