cajunburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord gehakt, hamburger, rund
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt
  • 4 uien
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • neutrale olie
  • 1 stuk cheddarkaas
  • 1 zakje rucola
  • barbecuesaus
  • oerbrood

cajun-rub

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilipoeder
  • ¼ tl zwarte peper
  • ¼ tl cayennepeper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe
  • Meng de kruiden voor de cajunrub. Doe het rundergehakt in een kom en kneed het cajunmengsel erdoor.
  • Vorm met de hand van het gehakt 4 burgers. Omwikkel elke burger met ca. 3 plakjes ontbijtspek.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte tot ze een kerntemperatuur van 52°C hebben bereikt. Rasp op het laatst de cheddar erover.
  • Snijd de ui in ringen. Verhit olie op de bakplaat en bak hierin de uienringen 10-12 minuten op laag vuur.
  • Snijd het brood in plakken, smeer in met olie en gril rondom kort aan.
  • Beleg het brood met de rucola, hierop de cajunburger, de uien en eventueel wat barbecuesaus weer een sneetje gegrild brood.

Notities

Tip
  • Niet veel ruimte voor zoveel kruidenpotjes in je kampeerkeuken? Gebruik dan een kant-en-klaar potje hamburgerkruiden.