cajunburger
Equipment
- kernthermometer
Ingrediënten
- 800 g rundergehakt
- 4 uien
- 12 plakjes ontbijtspek
- neutrale olie
- 1 stuk cheddarkaas
- 1 zakje rucola
- barbecuesaus
- oerbrood
cajun-rub
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander
- 1 tl oregano
- 1 tl zout
- 1 tl chilipoeder
- ¼ tl zwarte peper
- ¼ tl cayennepeper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe
- Meng de kruiden voor de cajunrub. Doe het rundergehakt in een kom en kneed het cajunmengsel erdoor.
- Vorm met de hand van het gehakt 4 burgers. Omwikkel elke burger met ca. 3 plakjes ontbijtspek.
- Gril de burgers op het directe gedeelte tot ze een kerntemperatuur van 52°C hebben bereikt. Rasp op het laatst de cheddar erover.
- Snijd de ui in ringen. Verhit olie op de bakplaat en bak hierin de uienringen 10-12 minuten op laag vuur.
- Snijd het brood in plakken, smeer in met olie en gril rondom kort aan.
- Beleg het brood met de rucola, hierop de cajunburger, de uien en eventueel wat barbecuesaus weer een sneetje gegrild brood.
Notities
Tip
- Niet veel ruimte voor zoveel kruidenpotjes in je kampeerkeuken? Gebruik dan een kant-en-klaar potje hamburgerkruiden.