Buffalo wings met blue cheese dip
Equipment
- kernthermometer
- grote schaal
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
- 1 el olijfolie
- ½ tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 2 middelgrote stengels bleekselderij om mee te dippen
- worteltjes om mee te dippen
blue cheese dip
- 1 stuk blauwe kaas ca. 100 g
- 120 ml zure room
- 60 ml mayonaise
- 1 el karnemelk of halvolle melk
- 1 el citroensap
- zout en peper
hotwing saus
- 60 ml Buffalo hete saus of sweet chili saus
- 2 tl gesmolten boter
- 1 tl peterselie
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de blue cheese dip in een kom. Brokkel de kaas in stukjes en meng tot het een gladde saus wordt.
- Kruid de kippenvleugels met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper (of gebruik kant-en-klare PSG).
- Maak de hotwing saus door in kom de hete saus (of sweet chili saus) met de gesmolten boter en peterselie te mengen. Zet apart.
- Verwarm de grill voor op 160°C. Leg de kip op het rooster en sluit de deksel, draai ze regelmatig om. De kip is klaar wanneer ze een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt (ca. 25-35 minuten).
- Doe de kip dan in de kom met de hotwing saus en zorg dat ze er helemaal bedekt mee zijn.
- Serveer de kip met de selderijstengels, worteltjes en de blue cheese dip