Broodpizza
Equipment
- kernthermometer
- bbq of skottel
Ingrediënten
- 400 g kippendijtjes
- barbecuerub
- olie
- 1 bosje koriander
- 1 rode ui
- barbecuesaus
- 1 stokbrood
- 1 zakje geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de barbecue op een temperatuur van 200 – 220°C.
- Wrijf de kippendijtjes in met de olie en dan met de barbecuerub.
- Zet de kippendijtjes aan op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van 65°C.
- Haal het eraf, laat het even rusten en afkoelen. Snijd vervolgens het kippenvlees in kleine stukjes.
- Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en snijd weer doormidden zodat je vier gelijke stukken hebt. Snijd de ui in ringen en hak de koriander fijn.
- Smeer de stokbroodjes in met de barbecuesaus. Bestrooi met de kaas en beleg met de ui en kip.
- Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft rond de 150°C, zodat het brood niet zo snel verbrandt. Leg de broodpizza op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat dit garen totdat de kaas mooi gesmolten is. Haal van de barbecue, bestrooi met de koriander en serveer direct. Vind je koriander niet zo lekker, gebruik dan bladpeterselie of verse oregano.