Broodpizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq, kippendijen, pizza
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • bbq of skottel

Ingrediënten

  • 400 g kippendijtjes
  • barbecuerub
  • olie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode ui
  • barbecuesaus
  • 1 stokbrood
  • 1 zakje geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de barbecue op een temperatuur van 200 – 220°C.
  • Wrijf de kippendijtjes in met de olie en dan met de barbecuerub.
  • Zet de kippendijtjes aan op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van 65°C.
  • Haal het eraf, laat het even rusten en afkoelen. Snijd vervolgens het kippenvlees in kleine stukjes.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en snijd weer doormidden zodat je vier gelijke stukken hebt. Snijd de ui in ringen en hak de koriander fijn.
  • Smeer de stokbroodjes in met de barbecuesaus. Bestrooi met de kaas en beleg met de ui en kip.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft rond de 150°C, zodat het brood niet zo snel verbrandt. Leg de broodpizza op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat dit garen totdat de kaas mooi gesmolten is. Haal van de barbecue, bestrooi met de koriander en serveer direct. Vind je koriander niet zo lekker, gebruik dan bladpeterselie of verse oregano.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Vijgenchutney-kaastosti
Vijgenchutney-kaastosti

  Vijgenchutney-kaastosti 100 g geraspte jonge kaas100 g geraspte cheddar2 lente-uitjesklontje roomboter8 sneetjes wit brood4 el mangochutney of vijgenchutney (plus extra om te serveren) Snijd de lente-ui in ringetjes en doe in een kom.Voeg hierbij de geraspte...

Pita gevuld met varkensgehaktballetjes
Pita gevuld met varkensgehaktballetjes

  Pita gevuld met varkensgehaktballetjes Pan 400 g varkensworstjes2 tl harissa1 handvol koriander50 g paneermeel1 eidooier4 pitabroodjes100 g rucolaHarissa-mayonaise175 g mayonnaise2 tl harissabeetje citroensap Haal het worstenvlees uit het velletje en meng met...

Beef kebab
Beef kebab

  Beef kebab ziplockspiesjes 700 g biefstuk250 g champignons1 rode ui1 groene paprika1 gele paprika1 rode paprikamarinade80 ml balsamicoazijn80 ml worcestershiresaus80 ml olijfolie2 teentjes knoflook½ tl peper¼ tl chilivlokken2 el honing2 el mosterd Snijd het...

Krokante roerei croissants
Krokante roerei croissants

  Krokante roerei croissants koekenpan 4 croissantsroomboter8 eieren100 g geraspte kaasscheutje melkklein bosje bieslook1 pakje gerookte zalm (optioneel)zout en peper Klop in een kom de eieren, kaas, melk, fijngesneden bieslook, zout en peper.Giet het mengsel in...

Pan-pizza
Pan-pizza

  Pan-pizza koekenpanalumiumfoliedeegroller of fles 225 g zelfrijzend bakmeel6-7 el lauwwarm water3 el olijfolietoppingolijfolie1 ui3 teentjes knoflook250 g kerstomaatjes4 el passata1 handvol basilicumblaadjes50 g geraspte cheddar Verhit de olie in de pan, voeg...