Broodpizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq, kippendijen, pizza
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • bbq of skottel

Ingrediënten

  • 400 g kippendijtjes
  • barbecuerub
  • olie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode ui
  • barbecuesaus
  • 1 stokbrood
  • 1 zakje geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de barbecue op een temperatuur van 200 – 220°C.
  • Wrijf de kippendijtjes in met de olie en dan met de barbecuerub.
  • Zet de kippendijtjes aan op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van 65°C.
  • Haal het eraf, laat het even rusten en afkoelen. Snijd vervolgens het kippenvlees in kleine stukjes.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en snijd weer doormidden zodat je vier gelijke stukken hebt. Snijd de ui in ringen en hak de koriander fijn.
  • Smeer de stokbroodjes in met de barbecuesaus. Bestrooi met de kaas en beleg met de ui en kip.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft rond de 150°C, zodat het brood niet zo snel verbrandt. Leg de broodpizza op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat dit garen totdat de kaas mooi gesmolten is. Haal van de barbecue, bestrooi met de koriander en serveer direct. Vind je koriander niet zo lekker, gebruik dan bladpeterselie of verse oregano.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Spicy smashburger
Spicy smashburger

  Spicy smashburger gehaktmolenSevo Smart Control bbqplanchaspatelkernthermometer 720 g runderlappen180 g speklapjes1-2 el barbecuerub (naar keuze)neutrale olie2-3 jalapeño pepers6 plakjes rookkaastoppings zoals tomaat (sla, augurk)3 hamburgerbroodjeszout en...

Gegrilde pesto-zalm met couscous
Gegrilde pesto-zalm met couscous

  Gegrilde pesto-zalm met couscous kernthermometerPan 4 zalmfilets met huid4 el olijfolie4 el pestocouscous275 g couscous2 rode paprika's2 el olijfolierasp en sap van 1 citroen2 el gehakte verse munt Halveer de paprika’s en gril ze op de bakplaat rondom. Haal ze...

Kipquesadilla
Kipquesadilla

  Kipquesadilla bakplaat of koekenpankernthermometer 4 tortilla’s2-3 kippendijen1 zakje geraspte mozzarella½ pot pizzasaustrostomaatjes Verwarm je bakplaat of koekenpan. Smeer de kippendijen in met een beetje olie en bestrooi met zout en peper.Bak de kippendijen...

Knoflookkip uit 1 pan
Knoflookkip uit 1 pan

  Knoflookkip uit 1 pan ziplockPan 4 middelgrote kippendijen75 g bloem2 el olijfolie50 g ongezouten boter10-15 kleine teentjes knoflook250 ml kippenbouillon100 ml room30 g geraspte Parmezaanse kaas1 bosje platte peterseliestokbrood Snijd de kip in blokjes, doe in...

Kip Parmezaan met courgette
Kip Parmezaan met courgette

  Kip Parmezaan met courgette ziplock 4 kippendijen180 g paneermeel30 g geraspte Parmezaanse kaas1 eiolijfolie160 ml kant-en-klare pastasaus1 bol mozzeralla1 courgette1 tl knoflookpoeder1 tl gedroogde basilicumzout en peper Meng in de ziplock het paneermeel met...