Broodpizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bbq, kippendijen, pizza
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • bbq of skottel

Ingrediënten

  • 400 g kippendijtjes
  • barbecuerub
  • olie
  • 1 bosje koriander
  • 1 rode ui
  • barbecuesaus
  • 1 stokbrood
  • 1 zakje geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de barbecue op een temperatuur van 200 – 220°C.
  • Wrijf de kippendijtjes in met de olie en dan met de barbecuerub.
  • Zet de kippendijtjes aan op het directe gedeelte tot een kerntemperatuur van 65°C.
  • Haal het eraf, laat het even rusten en afkoelen. Snijd vervolgens het kippenvlees in kleine stukjes.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en snijd weer doormidden zodat je vier gelijke stukken hebt. Snijd de ui in ringen en hak de koriander fijn.
  • Smeer de stokbroodjes in met de barbecuesaus. Bestrooi met de kaas en beleg met de ui en kip.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft rond de 150°C, zodat het brood niet zo snel verbrandt. Leg de broodpizza op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat dit garen totdat de kaas mooi gesmolten is. Haal van de barbecue, bestrooi met de koriander en serveer direct. Vind je koriander niet zo lekker, gebruik dan bladpeterselie of verse oregano.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Camping Hot Dogs
Camping Hot Dogs

  Camping Hot Dogs 3 broodjes per persoon12 hot dogs12 plakken spek (niet te dun)bbq-rub12 zachte hot dog broodjestopping1 zakje geraspte cheddar4 el gebakken uitjes3 augurken (in blokjes)1 tomaat (in blokjes)rode peper (in...

Camp Stove Chilaquiles
Camp Stove Chilaquiles

  Camp Stove Chilaquiles Pan 500 g rundergehakt6 bloemtortilla'sneutrale olie1 rode peper1 ui3 teentjes knoflook200 ml kippenbouillon1 blik geplette tomaten1 ei1 rijpe avocadozout en peper Snijd elke bloemtortilla’s in 8 punten.Meng in een grote kom de...

Cinnamon rolls
Cinnamon rolls

  Cinnamon rolls kwastjedeegroller 1 rol/verpakking bladerdeeg (quichedeeg)boter (om in te vetten)bloem (voor het werkblad)gesmolten boter (om te bestrijken)vulling90 g boter (op zomertemperatuur)150 g bruine basterdsuiker1½ el kaneelpoederglazuur100 g roomkaas...

Buffalo wings met blue cheese dip
Buffalo wings met blue cheese dip

  Buffalo wings met blue cheese dip kernthermometergrote schaal 1 kg kippenvleugels1 el olijfolie½ tl knoflookpoederzout en peper2 middelgrote stengels bleekselderij (om mee te dippen)worteltjes (om mee te dippen)blue cheese dip1 stuk blauwe kaas (ca. 100 g)120...

Eenpans Beef Stroganoff

  Eenpans Beef Stroganoff grote pan houten spatel 350 g biefstuk1 tl zout2 el neutrale olie1 bakje champignons1 rode ui2 teentjes knoflook360 ml runderbouillon1 el worchestershiresaus1 tl tijm1 pak brede eiernoedels of andere pasta die je hebt staan1 bakje crème...