Beef kebab

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord beef, biefstuk, grillen, kebab, spiesjes
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • ziplock
  • spiesjes

Ingrediënten

  • 700 g biefstuk
  • 250 g champignons
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika

marinade

  • 80 ml balsamicoazijn
  • 80 ml worcestershiresaus
  • 80 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl peper
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en doe in een ziplock.
  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en schenk ¾ bij de biefstuk. Laat de biefstuk 30 minuten marineren. Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Rijg het vlees, de champignons, ui en paprika om en om aan de spiesen.
  • Snijd de paprika in plakjes, en verwijder het steeltje van de champignons.
  • Spies vervolgens het vlees, paprika’s en champignons.
  • Verwarm de barbecue voor en gril de spiesjes rondom in ca. 4 minuten mooi gaar. Smeer ze tussentijds in met de achtergehouden marineren.
  • Leg de spiesjes op een schaal, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Notities

Wij gebruiken de Tour&Grill
Dit recept is i.s.m. Campingaz.

Camp&Cook recepten

Voorgestelde recepten

Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise
Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise

  Entrecote sandwich met bbq-chilimayonaise ziplockaluminiumfoliekernthermometer 2 entrecotes75 g fijngesneden witte koolscheutje bierscheutje azijn½ wortel1 handvol bladpeterselie1 rode ui4 sneetjes zuurdesembrood½ avocado1 tl limoensap2 radijsjeszout en...

Romige kip met paprika en spinazie
Romige kip met paprika en spinazie

  Romige kip met paprika en spinazie 6 kipdijen2 el bloem2 tl paprikapoederzout peperzonnebloemolie1 ui1 rode paprika2 teentjes knoflook2 tl tomatenpuree30 g zongedroogde tomaten150 ml droge witte wijn150 ml kippenbouillon150 ml slagroom150 g verse babyspinazie55...

Gegrilde perziken met honingroom
Gegrilde perziken met honingroom

  Gegrilde perziken met honingroom 2 rijpe perziken3 el honing½ el bourbon (optioneel)125 g mascarpone Plaats de griddle op het toestel. Verwarm op middelhoog vuur.Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op de hete griddle....

Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa
Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa

  Cajun-zalm met gegrilde maïssalsa koekenpan 2 zalmfilets met huid1 el Cajun-kruidenneutrale olie1 maïskolf175 g gemengde tomatenHandvol koriander1 zak gemengde slafrisse dressing naar keuze (bijv. limoen-yoghurt of honing-mosterd) Verhit de pan op middelhoog...

Zomerse camping-cheeseburgers
Zomerse camping-cheeseburgers

  Zomerse camping-cheeseburgers ziplock 500 g rundergehakt1 rode paprikaneutrale olie100 g geraspte cheddar60 g roomkaas100 ml mayonaisesnufje cayennepeper80 g fijngesneden witte kool80 g fijngesneden wortel1 el karnemelk4 hamburgerbroodjeszout en peper Verwarm...