
Beef kebab
Equipment
- ziplock
- spiesjes
Ingredients
- 700 g biefstuk
- 250 g champignons
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
marinade
- 80 ml balsamicoazijn
- 80 ml worcestershiresaus
- 80 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl peper
- ¼ tl chilivlokken
- 2 el honing
- 2 el mosterd
Instructions
- Snijd het vlees in blokjes en doe in een ziplock.
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en schenk ¾ bij de biefstuk. Laat de biefstuk 30 minuten marineren. Als je houten spiesen gebruikt, week ze dan minstens 30 minuten in water. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Rijg het vlees, de champignons, ui en paprika om en om aan de spiesen.
- Snijd de paprika in plakjes, en verwijder het steeltje van de champignons.
- Spies vervolgens het vlees, paprika’s en champignons.
- Verwarm de barbecue voor en gril de spiesjes rondom in ca. 4 minuten mooi gaar. Smeer ze tussentijds in met de achtergehouden marineren.
- Leg de spiesjes op een schaal, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.