Aziatische kip-ananasspies
Equipment
- spiesjes
- kernthermometer
- bbq of skottel
Ingrediënten
- 450 g kippendijen
- ½ ananas
marinade
- scheutje olie
- 240 ml sojasaus
- 135 g bruine bastardsuiker
- 50 g lente-ui
- 1 tl sesamzaadjes
Instructies
- Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de ingredienten voor de marinade in een kom en voeg de blokjes kip toe.
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan eerst 30 minuten in koud water.
- Snijd de schil van de ananas en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in even grote stukjes als de kipblokjes. Neem een satéprikker en rijg er om en om een kipstukje en een ananasstukje op, totdat de spiesjes vol zijn.
- Rooster de kipspiesjes in ongeveer 6 minuten rondom gaar op de barbecue. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van 70°C bereikt, meet dit met een kernthermometer. Serveer direct.