BBQ carbonara
Equipment
- gietijzeren pan
- gietijzeren koekenpan
- bbq, skottel of kooktoestel
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- olie
- 2 uien
- 250 g spekblokjes
- 250 g kastanjechampignons
- 2 tl oregano
- 2 tl basilicum
- 500 ml room
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Verwarm je barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar in de pan. Laat de pasta uitlekken.
- Snijd de knoflook in plakjes en de ui in ringen. Verwarm de koekenpan met een scheutje olie. Fruit hier in de knoflook en de ui, totdat de ui mooi glazig is. Voeg de spekjes toe. Bak ze niet te krokant.
- Snijd de champignons in kwarten en voeg toe. Breng op smaak met oregano, basilicum en peper. Schenk de room erbij en laat een beetje inkoken. Roer de spaghetti erdoor.
- Verdeel de pasta carbonara over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.